""
""

Tužan dan za Sevilju: Hoze Antonio Rejes stavio tačku

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 15:58

Španski as završio i drugo poglavlje u dresu velikana iz Andaluzije

Šampion, kapiten, simbol.

Izabrane vesti

Ovim rečima zvanični sajt Sevilje u kratkim crtama opisao je čoveka koji je obeležio trofejnu epohu kluba iz Andaluzije i kraj drugog poglavlja u ljubavnoj romansi koja se prerano završila. Posle 253 utakmice i podignuta tri pehara osvajača Lige Evrope (plus još dva sa Atletiko), Hoze Antonio Rejes napustio je klub visoko podignute glave.

Jedan od simbola Kraljice B produkcije je veći deo karijere proveo u Sevilji. Tačnije – sedam i po godina, podeljena u dve etape. I za to vreme podario je klubu najbolje igračke godine.
„Rejes je postao simbol ovog kluba, ključna figura u najtežim vremenima po tim. Bio je uz klub kada smo bili u Drugoj ligi, bio je i onda sada kada smo na vrhu i osvojio je 11 pehara. Iako više neće biti u timu, Rejesa ćemo pamtiti kao posebnog fudbalera, koji će uvek biti uz nas. Klub će zato prirediti i svečani oproštaj, u znak velike zahvalnosti zbog svega što je uradio“, stoji u zvaničnom saopštenju na sajtu kluba.

Hoze Antonio Rejes je prvi mandat u Sevilji imao u periodu od 2000. do 2004. godine, kada je klub postavio temelje velikog uspeha, posebno u Ligi Evrope. Za tri godine u Arsenalu osvojio je Premijer ligu, FA Kup i Komjuniti Šild. U međuvremenu odlazi Real Madrid na pozajmicu gde podiže pehar prvaka Španije, a zatim postaje i igrač Atletiko Madrida sa kojim je dva puta bio prvak Lige Evrope, osvajač Superkupa Evrope, ali i Intertoto kupa. Pre povratka u Sevilju bio je član Benfike, gde je uzeo državni Kup. 

I dalje se ne zna gde će Španac nastaviti karijeru. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraprelazni rok leto 2016Hoze Antonio RejesEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara