"Dušan Tadić"
"Dušan Tadić"

Tvente opet pod istragom zbog procenata od Tadićevog transfera

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.01.16. | 17:34

Sasvim izvesno da će biti kažnjen i oduzimanjem bodova

Dušan TadićRat na relaciji uticajne menadžerske agencije Dojen Sports i misterioznog sajta "Football Leaks" se nastavlja. Preko grbače Tventea. Klub iz Enšedea je, naime, ponovo tema broj jedan u holandskim medijima, jer mu preti novo oduzimanje bodova zbog mahinacija prilikom transfera Dušana Tadića u Sautempton iz jula 2014. godine.

Problem je u tome što se ne zna gde je završilo svih 13.000.000 evra koliko su Sveci platili za srpskog internacionalca. Silne neke provizije  značajno su umanjile Tventeov profit. A sve zbog toga što je klub još ranije od Dojen Sporta, agencije u vlasništvu Nelija Lukasa, pozajmio 5.000.000 evra, a zauzvrat mu ustupio deo zarade od čak sedmorice igrača.

Izabrane vesti

Holandski savez nije prihvatio takav aranžman, pa je dug vraćan "ispod žita" raznim aneksima. Sada kada je Tvente zbog finansijskih problema morao da zamoli lokalnu samopuravu za pomoć, pa su izveštaji o poslovanju izašli na videlo, ispostavilo se da je dug u međuvremenu umanjen na 3.400.000 evra koje treba da se plate u tri rate.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

TventeSautemptonHolandijaFootball LeaksEvropaEredivizijaDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara