""
""

U legendu je otišla čuvena Arko arena! U istoriju su je ispratili Peđa, Vlade, Bibi, Adelman... (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 13:05

Dvorana u kojoj je nastupala možda i najbolja generacija Sakramenta više neće biti u funkciji

Fudbalski poklonici i dalje pamte dan kada je čuveni Hajberi zatvorio svoja vrata i otišao u legendu. Mesto na kojem je Arsenal ispisivao najblistavije stranice svoje istorije sada je pretvoren u blistavi stambeni kompleks, ali uspomene na najlepše dane i dalje stoje. Sličnu emociju, snažnu i iskrenu, doživeli su prethodne noći navijači Sakramento Kingsa u pobedi nad Oklahomom rezultatom 100:99. Jer, u zasluženu penziju otišla je Arko Arena (kasnije Slip Trejn Arena pr. au) - svojevremeno omiljena dvorana zaljubljenika u NBA sa ovih prostora.

Izabrane vesti

Verovatno niko nikada neće zaboraviti besane noći kraj televizora i nestrpljivo čekanje da se na malim ekranima TV prijemnika pojave Peđa, Vlade, Kris, Majk, Skot, Džejson... Verovatno najbolja generacija koju su Kingi ikada imali ostala je bez šampionskog prstena, a posle njih ostao je klub koji je vrtoglavo godinama lutao i evo već deset godina ne zna kako da pronađe put do plej-ofa. 

Rezultat prethodne noći nije bio u prvom planu. Mada su Demarkus Kazins i društvo jednu eru zatvorili pobedom, u centru pažnje bili su Peđa Stojaković, Vlade Divac i Majk Bibi, koji su se ponovo našli u opremi, kao i njihov trener Rik Adelman, sa kojim su Kingsi bili najveći rival nekada moćnim Lejkersima predvođenim Kobijem Brajantom i Šakilom O'Nilom

Iskreni ljubitelji Kingsa Robertu Oriju nikada neće oprostiti onu trojku u plej-ofu, ali će zauvek ostati sećanje na jednu dvoranu koja je udomila prave mađioničare i asove koji su se igrali košarke. 

Arko Arenu nikada neće biti zaboravljena...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vlade DivacSakramento KingsRik AdelmanPeđa StojakovićNBA ligaMajk Bibi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara