""
""

U Minhen je stigla Bajernova noćna mora! (GRAFIKA+VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.13. | 14:31

Juventus ima fenomenalan bilans sa Bavarcima, ali im sigurno nije bilo svejedno kada su videli da je Hamburg minulog vikenda prošao u Minhenu sa devet komada u mreži. Oba tima su osigurali domaće titule i žele evropsku krunu, a zajedničko ima je da su izgubili prethodna dva finala koja su igrali

 

Izabrane vesti

Iako se o okršaju Ibrahimovića i Mesija više priča, ako je suditi po istoriji, onda je pravi derbi četvrtfinala Lige šampiona svakako duel Bajerna i Juventusa, dva tima koja u svojim vitrinama zajedno imaju šest evropskih titula i skoro izvesno budućih šampiona Nemačke i Italije. U svojim domaćim ligama praktično već osigurali titule prvaka i sada komotno mogu da se posvete višegodišnjoj ambiciji: osvajanju Lige šampiona. Oba kluba su izubila prethodna dva finala koja su igrala i nadaju se da će ove godine imati treću sreću.

I ako je verovati tradiciji, onda Bavarci nisu mogli da izvuku goreg rivala! Verovali ili ne, ali Juventus je igrao 14 dvomeča s nemačkim klubovima i ima skor 12-2, dok je u pet četvrtfinala Lige šampiona (KEŠ) zabeležio isto toliko pobeda i prolaza. I pride imaju pozitivan ukupan skor sa Bajernom 3-1-2, a na poslednjih 18 evropskih mečeva ne znaju za neuspeh.

Međutim, jedno je istorija, a drugo sadašnjost. A u 2013. godini Bavarci su najuspešniji klub verovatno u celoj Evropi pošto su zabeležili 12 pobeda i samo jedan poraz, onaj „bezbolni“ u revanšu od Arsenala... Dovoljno se podsetiti da su minulog bikenda utabali Hamburg sa 9:2! Prethodni put kada su se sastali Bajern i Juventus, Staroj Dami je presudio Ivica Olić, a večeras će im najveća opasnost biti jedan drugi Slavonac – Mario Madžukić.
Poslednjih nekoliko noći sam odlazio u krevet sa Starom Damom i s njom sam se budio - puno sam istraživao o njoj, proučavao njihove poslednje utakmice i bio sam impresioniran onim što sam video. Ali i mi imamo izvanrednu sezonu. Juventus je vrlo, vrlo jak protivnik. Izuzetno su fizički spremni i mogu puno da trče. Andrea Pirlo je mozak svih operacija, ali ima tu još dobrih igrača. Čak sedmorica koji igraju za reprezentaciju Italije. Juventus se vratio poput feniksa. Oni su poput fudbalskog mita. Konte je napravio sjajne stvari u poslednjih par godina. Njegov potpis se oseti svuda po ekipi. Više ne igraju tipični katanaćo, već igraju jako dobar fudbal, defanzivan stil igre s mnogo kreativnosti. Biće to utakmica vrhunske klase - tipično četvrtfinale Lige šampiona”, rekao je trener Bajerna Jup Hejnkes.

Zbog povrede trener nemačkog velikana ne može da računa na Badštubera, dok parne kartone ima španski reprezentativac Havi Martinez. Utakmicu protiv Hamburga, zbog povrede mišića je propustio Mario Gomez, a umesto Alabe, kojeg je Hejnkes odmarao, na levom boku je zaigrao Luiz Gustavo po prvi put ove sezone. Nemački stručnjak je protiv Hamburga odmarao i Mandžukića, a Pizaro mu se sa četiri postignuta gola preporučio kao opcija više u napadu.

I Juventus je proteklog vikenda napravio sjajnu uvertiru, pobedom nad velikim rivalom Interom. Od početka 2013. godine i domaćeg poraza 1:2 od Sampdorije, Juventus nije primio više od jednog gola u utakmici. Juventus je u četvrtfinalu Lige šampiona protiv nemačkih klubova igrao pet puta i svih pet puta izborio plasman u polufinale.
“Proučavali smo Bajern, kao što su i oni nas, i radujemo se onome za šta verujemo da će biti sjajna utakmica. Ovo je prvi put posle dugo vremena da igramo u četvrtfinalu Lige šampiona. Naravno da smo autsajderi protiv jednog od najvećih favorita u takmičenja, ali nismo došli ovde da bi izgubili. Videćemo pred utakmicu ko će započeti u napadu - mogao bi to biti još jedan vezni igrač. Moramo ostati taktički disciplinovani i igrati koncentrisano. Želim da moja ekipa preuzme kontrolu igre. To je moguće jer imam igrače koji su sposobni igrati više ofanzivniji stil fudbala, koji donosi elemente fantazije i kreativnosti. Naravno da to nije uvek moguće, posebno ne protiv tima kakav je Bajern. Oni imaju puno vrhunskih igrača. Vezni red im je posebno dobar. Da mi je neko pre šesnaest meseci rekao da ćemo osvojiti Skudeto i plasirati se u četvrtfinale Lige šampiona, ne bih mu verovao, ali mi imamo zaista sjajne igrače i zbog toga smo tu gde jesmo”, poručio je strateg Juventusa, Antonio Konte.

Mirko Vučinić je zbog gripa preskočio put u Milano, ali je trenirao pred utakmicu sa Bajernom. U poslednjem minutu utakmice protiv Intera Sebastijan Đovinko je dobio vrlo jak udarac u skočni zglob, ali i on je doputovao u Minhen, iako je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. Kjelini se oporavio od povrede i spreman je.

BAJERN – JUVENTUS (20.45, TV Arena Sport 3)
Stadion: “Alijanc Arena” (67.812)
Sudija: Mark Klatenburg (Engleska)

Bajern (4-2-3-1): Nojer – Lam, Van Bujten, Dante, Alaba – Luiz Gutavo, Švajnštajger – Miler, Riberi, Roben – Mandžukić

Juventus (3-5-2): Bufon – Bonući, Barzalji, Kjelini – Peluszo, Lihtštajner, Pirlo, Markizio, Vidal – Matri, Kvaljarela

Pogledajte kvote za ovu utakmicu!


tagovi

Antonio KonteBajern MinhenEvropaHavi MartinezItalijaJup HejnkesJuventusLiga šampionamirko vucinicNemackaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara