"Bernd Leno"
"Bernd Leno"

U Saksoniji prave strašan tim za Bundesligu, za početak stiže golman od 18.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.03.16. | 18:59

Čuvar mreže Leverkuzena želja je ambicioznog drugoligaša Lajpciga

Bernd Leno

Lider nemačke Cvajte RB Lajpcig ima trenutno 13 bodova više od četvrtoplasiranog Bohuma što znači da je plasman u Bundesligu ovog proleća samo formalnost za sjajni tim iz Saksonije. 

Izabrane vesti

I ne žele čelnici ovog kluba da budu epizodosti u eliti, kratkoročan plan je da se već u prvoj sezoni bore za izlazak u Evropu, a da bi to ispunili moraju da se dobro pojačaju. Lova je spremna, a prvo pojačanje koje stiže biće među stativama.

Znajući da se kuća zida od temelja odlučili su se za fantastičnog golmana Leverkuzena Bernda Lena (24), reprezentativca Nemačke, koji sjajno brani za Farmaceute. Njegov ugovor u Leverkuzenu ističe u junu 2018. godine, a ima otkupnu klauzulu od 18.000.000 evra, što nije problem za bogate gazde Lajpciga.

Austrijski milijarder Diter Matešic, vlasnik Red Bula koji je pokrovitelj Lajpciga, ima veliku ambiciju da iz Nemačke pođe u osvajajne Evrope, kada već nije uspeo sa Salcburgom.

Leno, pak, već sada ima zavidno iskustvo iako je još mlad. Branio je čak 43 puta u evropskim kupovima, a ako pređe u Lajpcig ponovo bi sarađivao sa trenerima Friderom Šrofom i Tomasom Albekom, trenerima koji su zaposleni u ovom klubu i koji su izvršili presudan uticaj na razvoj njegove karijere.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaBundesliga 2Bernd LenoBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara