""
""

Ubode ga i Džeko! Posle 12 sati... Golčina Dinja pokrenula Romu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 22:47

Karpi imao bod u džepu sve do 84. minuta

Roma je slomila Karpi! Lučano Spaleti zabeležio je četvrtu vezanu pobedu na klupi Vučice, a navijači mogu posebno da budu zadovoljni što je konačno proradio Edin Džeko. Posle skoro 12 sati provedenih na terenu bez postignutog gola reprezentativac Bosne i Hercegovine večeras je zatresao mrežu za 2:1 i praktično prelomio utakmicu.

Džeko je poslednji gol dao još protiv Bolonje u novembru prošle godine i to iz penala. Pored toga što je prekinuta jedna crna serija susret je obeležio i sjajan pogodak Luksa Dinja koji je golmana Karpija savladao fantastičnim udarcem sa tridesetak metara... 

Izabrane vesti

Tim Fabricija Kastorija dobro se držao sve do tog 56. minuta kada je francuski internacionalac raspalio po lopti i doneo prednost Romi. Doduše, Lazanja je samo pet minuta kasnije izjednačio, ali domaći su se odjednom povukli i praktično se nudili Vučici. Igrao se 84. minut kada je raspoloženi Salah (u prvom poluvremenu imao najbolju šansu, pogodio prečku u 45. minutu) proigrao Edina Džeka a nekadašnji napadač Mančester Sitija razbio maler. Od tog njegovog prethodnog gola do tog momenta prošlo je tačno 709 minuta.

Roma je sve dileme oko pobednika rešila već u narednom napadu. Mohamed Salah sve je završio sam...

Sa ova tri boda Rimljani su izbili na treće mesto, ali Fjorentina i Inter svoje utakmice tek treba da odigraju u nedelju. Drugoplasirani Juventus Romi trenutno beži sedam bodova, a lider napoli čak devet.

SERIJA A - 25. KOLO

Četvrtak:
Lacio - Verona 5:2 (1:0)

Petak:
Karpi - Roma 1:3 (0:1)
/Lazanja 61 - Dinj 56, Džeko 84, Salah 85/

Subota:
15.00: Empoli - Frozinone
18.00: Kjevo - Sasuolo
20.45: Juventus - Napoli

Nedelja:
12.30: Milan - Đenova
15.00: Sampdorija - Atalanta
15.00: Udineze - Bolonja
15.00: Palermo - Torino
20.45: Fjorentina - Inter

(foto: Action Images)


tagovi

Serija ARomaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara