"Đukanović"
"Đukanović"

Đukanović za MOZZART Sport: Ako Slovenci imaju tri, Srbija zaslužuje šest mesta u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.16. | 13:13

“Dva meseca pauze nas staje 100.000 evra, strašno. To je kao za Zvezdu 2.000.000 evra. Ali šta da se radi, mi na to ne možemo da utičemo, nismo krivi, savijamo se kako pojedini tajkuni kažu, jednostavno Beograd vodi glavnu reč”, kaže prvi čovek Metalca za naš sajt

ĐukanovićKošarkaši Metalca iz Valjeva takmičenje u Superligi otvaraju utakmicom protiv FMP-a, a u Grupi A još su  Crvena zvezda i Tamiš. “Alfa i Omega” ekipe sa Kolubare doktor Boško Đukanović za Mozzart Sport ističe da je zadovoljan dosadašnjom sezonom.
Pa da, veoma sam zadovoljan minulim delom sezone jer smo opstali u ABA ligi, jedini smo klub izvan Beograda koji se eto takmiči na Jadranu. Svesni smo težine trenutka, ali i da dolazi još gore vreme za našu košarku. Nije tajna da kod nas postoji finansijska kriza, ali je ona prisutna kod svih ekipa, samo što je u Metalcu ona više eksponirana u javnosti”, kaže za naš portal Đukanović.

Do početka Superlige ostalo je nešto manje od mesec dana, ali vaš plan se zna?
Želimo da se sa večitima i Mega Leksom uključiimo u borbu za Jadran. Ponavljam mi smo jedini klub izvan Beograda koji ima takve namere i ciljeve. Šteta je što centri poput Čačka i Užica nisu na tom nivou”.

Izabrane vesti

Kako uspevate da zatvorite sve finansijske obaveze?
“Teško, ali imamo dosta prijatelja, oni nam mnogo pomažu, ali trenutno nije poželjno biti na listi mojih prijatelja. Oni nisu puno popularni i nalaze se na crnoj listi”.

Đukanović

Jadranska liga je i dalje vaš cilj?
Neće biti lako da izborimo plasman, pojedinci su moćni i jaki. Srbija u ABA ligi zaslužuje ne četiri, već šest mesta, ako Slovenija ima tri. Mi smo pet puta jači od Slovenaca. Takođe, postoji varijanta da se liga proširi za dva mesta, sa 14 na 16 timova i da mi zadržimo četiri pozicije. To svi moraju da imaju u vidu, od klubova do našeg Saveza”.

Metalac se može pohvaliti da je iznedrio, u raznim selekcijama, devetoricu reprezentativaca?
“Da, za godinu i po dana devetoricu, po jednog u BiH i Hrvatskoj, ostali su naši… Imamo sjajnog trenera Vladu Đokića koji zna svoj posao i mi mu se u struku ne mešamo. Selekciju je odlično obavio”.

Za vaše igrače vlada određeno interesovanje većih klubova, pa i iz Evrope?
“Bilo je za Đorđa Majstorovića i Nikolu Jevtovića, postoji i sad”.

U par navrata ste isticali da vas ova pauza u prvenstvu skupo košta?
“Dva meseca pauze nas staje 100.000 evra, strašno. To je kao za Zvezdu dva miliona evra. Ali šta da se radi, mi na to ne možemo da utičemo, nismo krivi, savijamo se kako pojedini tajkuni kažu, jednostavno Beograd vodi glavnu reč”.

Nije tajna da imate moralnu i savetodavnu podršku od čačanske legende Radmila Mišovića?
“To je pravi i iskren prijatelj. Velika nam je podrška, gleda svaku našu utakmicu, Radmilo je bio najbolji igrač svih vremena.  Svaki dan se čujemo, ali ne samo sa njim, već i sa Zoranom Biorcem, Željkom Obradovićem, Draganom Kićanovićem…U Metalcu u ovom trenutku igraju petorica igrača iz Čačka”.

Gde vidite Metalac u godinama koje dolaze?
Strašan je teret finansija, očekuju nas sve teža vremena, ali borićemo se. Sebe nazivam aktivnim pesimistom, nećemo se predati, trudićemo se da izdržimo što duže, ali će nas vremenom teret slomiti”, zaključio je dr Đukanović.

I predsednik Metalca Zoran Vraneš za naš portal podvlači da je tim iz Valjeva ozbiljan u nameri da sačuva status u ABA ligi.
“Ogromna je razlika između KLS lige Srbije i Jadranske lige. Zato se klubovi iz regiona trude da opstanu u ABA ligi bez obzira na finansije. Nije tajna da namičemo novac, ali imamo dobar tim i sa dva pojačanja koja možemo da angažujemo 48 sati pred start Superlige bićemo još jači”, kaže Vraneš.

Za vaše igrače vladalo je i vlada određeno interesovanje većih klubova?
Nije tajna da  je bilo interesovanja za Majstorovića, Jevtovića, Rakićevića, ali mislim da su pre svega hteli da nas oslabe…Međutim, borićemo se do kraja”, konstatovao je Vraneš.

Metalac je ABA ligu završio na jedanaestom mestu sa deset pobeda, a prvu utakmicu u Superligi igra 8. maja.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

SrbijaMetalac ValjevoJadranska ligaBoško Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara