""
""

Umalo puče bruka na Enfildu: Liverpul sa penala do finala Liga kupa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 23:39

Redsi slavili u penal seriji odlučujućim pogotkom Džoa Alena - 6:5

Liverpul će se 12. put u svojoj istoriji boriti za trofej Liga kupa, pošto je večeras na Enfildu eliminisao Stouk nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Domaćin je prošao dalje, gde čeka pobednika obračuna između Mančester Sitija i Evertona, ali je u ovom meču bio na korak od šokantne eliminacije. Stouk je nakon 90 minuta igre uspeo da anulira minimalan poraz iz prvog meča, dogura do penal ruleta, ali mu je tamo sreća okrenula leđa - 6:5 (0:1, 0:1).

Izabrane vesti

Još jednu smušenu partiju ekipe Jirgena Klopa u finišu prvog poluvremena iskoristio je preporođeni Marko Arnautović, koji je u prvom minutu nadoknade krunisao sjajan kontranapad svog tima i asistenciju Bojana Krkića. Ipak, mora se napomenuti da su sudije ovde oštetile domaćina, jer se reprezentativac Austrije nalazio u ofsajdu.

Ipak, kompletan utisak utakmice bio je da je Stouk apsolutno zasluženo došao do produžetaka. Ekipa Marka Hjuza tokom kompletnog toka meča držala je pod kontrolom vezni red i napad Redsa, pa se išlo u produžetke, a potom i na penale, koje je odlučujućim pogotkom okončao Džo Alen.

Redsi će biti u prilici da se 28. februara bore za trofej na Vembliju, ali i izlazak na evroscenu naredne sezone, pa ostaje samo da se vidi da li ćemo u Londonu gledati veliki derbi Liverpula, pošto Everton na Etihad dolazi sa prednošću od 2:1 iz prvog meča.

LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE, revanši:

Liverpul - Stouk 6:5p (0:1, 0:1), prvi meč 1:0

Sreda:
20.45 Mančester Siti - Everton, prvi meč 1:2

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukPremijer ligaMarko ArnautovićLiverpulLiga kup EngleskeEvropaEngleskaDžo Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara