""
""

ZVEZDA PREŽIVELA: Šou se nastavlja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.06.13. | 21:14

Crveno-beli su uspeli da iznesu veliki pritisak na leđima, ostvare prvu pobedu (81:74) i prepolove prednost Partizana u finalnoj seriji plej-ofa (1:2)

Dupke pun Pionir očekivao je novu pobedu Partizana, a dogodilo se potpuno suprotno. Izabranici Dejana Radonjića izneli su veliki pritisak na svojim leđima i obezbedili produžetak finalne serije plej-ofa, koja se sada seli u "crveno-beli" deo hrama košarke - 81:74.

Verovatno najveći peh za crno-bele bila je činjenica da Davis Bertans nije ubacio nijedan poen tokom 40 minuta, dok raspoloženi Lučić nije mogao sam da donese pobedu vredne titule. S druge strane, Igor Rakočević je, uprkos velikim bolovima u listu i povredi, odigrao jako kvalitetan, šuterski meč, a njegove tri trojke u ključnim momentima donele su trijumf.

Izabrane vesti

Posle prvih 20 minuta igre, gde je Partizan diktirao tempo igre, ali Zvezda nekako držala korak sa rivalom, sve je bilo spremno za nastavak akcije u prepunom Pioniru.

Već na samom startu drugog poluvremena Boris Savović napravio je grešku prilikom dodavanja, a situaciju je iskoristio Milosavljević, koji je posle kontre postigao lagane poene. Već u sledećem napadu momak rođen na Trebinju ubacio je trojku i doneo prvu prednost Zvezdi u drugih 20 minuta (42:41). Ipak, Partizan je nastavio da diktira tempo igre i u trećoj četvrtini, a preokret je doneo Lovernj, koji je novim efektnim zakucavanjem ponovo zapalio Pionir.

Trojkom Nelsona Zvezda je stigla do novog izjednačenja (48:48), a onda je usledila 10:0 (od toga pet slobodnih bacanja) serija crno-belih kojoj su kumovali Lovernj, koji je iskoristio ničiju loptu Lučića i kompletirao neverovatan alej-up, Milosavljević (tri bacanja) i Gordić (dva bacanja), da bi šlag na tortu stavio Lučić novom trojkom. Partizan je po prvi put na meču poveo sa deset razlike (58:48). Reagovali su i navijači jednog i drugog kluba. Delije su zapalile baklju i tako pokušale da “probude“ svoje miljenike, dok su Grobari slavili i čupali stolice, ali ih isto tako mirno odlagali na stranu.

Prvi veliki problem za Zvezdu nastao je četiri minuta pre kraja treće deonice, kada je ostala bez Branka Lazića, koji je napravio faul nad Gordićem i sa pet ličnih grešaka morao da napusti teren. Njega je zamenio Dejan Đokić, koji je tako ubeležio prve minute u ovom finalu.

Dva i po minuta pre kraja treće deonice Dejan Radonjić zaradio je tehničku grešku posle faula Skota nad Gordićem, čime je bukvalno pokopao svoj tim, koji je vodio grčevitu borbu da se vrati u meč. Ipak, Gordić i Lučić realizovali su samo po jedno bacanje, a pritom nisu iskoristili ni napad (60:53).

Zvezda se pred sam kraj treće deonice probudila i uspela da unese novu neizvesnost u igru. Prvo je Skot pogodio dva bacanja, da bi potom Savović pogodio trojku o tablu, a Radivojević je posle kontakta dodao nova dva poena, a rezultat na kraju perioda bio je  61:60.

Zvezda je kao i na startu treće, povela i na početku poslednje četvrtine, kada je Majkl Skot upisao ofanzivni skok i postigao koš nakon toga (62:61).

Nisu prošla ni dva napada, a Duško Vujošević je zaradio tehničku grešku posle Vestermanovog faula nad Nelsonom, pa je Zvezda tako imala priliku da uveća prednost. Međutim, američki plej je promašio oba bacanja, posle je Radivojević pogodio samo jedno, a pritom nisu iskoristili ni napad. Tada je uleteo veliki broj sitnih predmeta, kovanica, upaljača, olovki, ali pritom niko nije povređen.

Katić je sa četiri vezana poena uvećao prednost svog tima na šest poena razlike, što je bila najveća prednost Zvezde u tom trenutku. Odgovor na drugoj strani stigao je od Lučića, koji je pogodio šut za tri poena, ali je isti neutralisao Rakočević već u sledećem napadu (70:64).

U završnih pet minuta vođstva su se smenjivala iz napada u napad. Prvo je Partizan serijom 7:0 prekrenuo rezultat u svoju korist, da bi Rakočević trećom trojkom na meču doneo novu, minimalnu prednost (73:71), što je samo dalu potvrdu da će se do kraja utakmice voditi velika borba do poslednje kapi znoja.

Partizan je ušao u seriju loših poteza, nekoliko promašenih bacanja i greške u napadu dale su Zvezdi nadu u eventualni produžetak serije, a novih pet poena prednosti doneo je Skot lepim zakucavanjem posle kontre (77:72). 

Do kraja utakmice oba tima su igrala u grču, jer su i jedni i drugi želeli pobedu. Ipak, na kraju su crveno-beli uspeli da donesu produžetak serije i obezbede prvu pobedu u finalnoj seriji rezultatom 81:74. 

Nekoliko trenutaka ranije Bertans nije uspeo da pogodi trojku posle brzo izvedenog auta, a na drugoj strani Katić je pogodio bacanje za rezultat 81:74, čime je stavio tačku na ovaj meč. 

Navijači Partizana bili su razočarani zbog toga i ubacili nekoliko petardi, uz naravno standardne kovanice, olovke i upaljače.

Zvezda je uspela da iskoristi uspavanost protivnika i zabeleži veoma bitnu pobedu, koja daje neku novu nadu za eventualni preokret i osvajanje titule. Izabranici Duška Vujoševića i pre početka treće utakmice najavljivali su da ništa nije gotovo, a potvrda je stigla i na terenu...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 74:81 (24:20, 15:19, 22:21, 13:21)

PARTIZAN: Andrić, Lovernj 13, Milutuinović, Vesterman 5, Gordić 5, Lučić 26, Milosavljević 13, Bogdanović 4, Gagić 2, Musli 6, Đekić, Bertans.

CRVENA ZVEZDA: Đokić, Subotić 7, Rakočević 18, Mitrović, Lazić 8, Simonović 3, Milovanović, Savović 12, Katić 12, Radivojević 3, Nelson 10, Skot 8.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK Partizanplej-ofSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara