"Učesnici konferencije"
"Učesnici konferencije"

Uspela inicijativa Jovana Simića: Asovi igraju za bolesnu decu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 12:41

Bivše i sadašnje zvezde srpskog fudbala odazvale se pozivu da 24. maja u Humskoj odigraju revijalni meč. Na terenu ćemo opet gledati Mijatovića, Kežmana, Pericu Ognjenovića...

Učesnici konferencije

Sve je spremno za istinski fudbalski spektakl u organizaciji Jovana Simića, mladog momka, humaniste, koji na sve načine pokušava da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zato će 24. maja na stadionu Partizana sa početkom u 20 časova na njegovu inicijativu biti upriličen humanitarni revijalni fudbalski spektakl pod nazivom “Asovi za decu”, utakmica između selekcije Bore Milutinovića i tima Radomira Antića.

Izabrane vesti

Dva slavna srpska stručnjaka predvodiće kombinovane ekipe sastavljene od sadašnjih i nekadašnjih fudbalskih majstora, a sav prihod od ove priredbe biće upućen kao donacija bolesnoj deci, posredstvom humanitarne organizacije NURDOR, koja pomaže roditeljima dece obolele od raka.

Konkretno, prihod od ovog meča biće iskorišćen za izgradnju modernog hematoonkološkog centra pri Kliničkom centru u Nišu, a inicijator ovog neobičnog fudbalskog spektakla kaže da je ovo nešto o čemu je dugo maštao.
“Utakmica 'Asovi za decu' je nešto na čemu sam dugo radio. Oduvek sam želeo da okupim na jednom mestu sve najbolje u fudbalu što Srbija ima, kako bi smo pomogli deci. Hvala svim fudbalerima koji su se odazvali, a ja koristim priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala i ljude dobre volje, da dođu 24. maja i pomognu nam da učinimo nešto veliko za decu kojoj je zaista preko potrebna naša pomoć. Deca u Nišu nemaju uslove za lečenje, ovo je pokušaj da pomognemo i njima i roditeljima”, istakao je Simić.

Učešće na ovom fudbalskom spektaklu već su potvrdili mnogi bivši i sadašnji asovi, kao što su: Ivica Kralj, Željko Brkić, Goran Bunjevčević, Gordan Petrić, Mateja Kežman, Darko Anić, Goran Plavi Stevanović, Goran Drulić, Predrag Mijatović, Perica Ognjenović, Mihajlo Pjanović, Milan Jovanović

Predstavnici večitih rivala Ivica Ilijev i Perica Ognjenović obećali su da će oba tabora biti u službi spektakla 24. maja i da će probati da privuku što više poznatih fudbalskih imena na stadion Partizana kako bi Srbija u velikom broju pomogla oboleloj deci. Uz napomnu da je to ispit na kojem nikako ne smemo da padnemo, poručili su da je rezultat u potpuno drugom planu. 

Inače, u organizaciji meča Simiću i NURDORU, osim večitih rivala, pomaže i fondacija EXIT festivala.

Karte za ovaj fudbalski spektakl humanitarnog karaktera naćiće se u prodaji od 27. aprila, a cene su simbolične: 300 dinara za sever i jug i 500 za istok i zapad.

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SrbijaJovan Simićhumanitarni meč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara