"VELIKA POBEDA BULSA"
"VELIKA POBEDA BULSA"

Utakmica sezone u Ouklendu, Bulsi srušili Golden Stejd, Irving i Džejms 70 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.01.15. | 08:33

Strašne partije Irvinga i Gasola...

VELIKA POBEDA BULSAToronto došao do 30. pobede, Derouzan i Lauri slavili u Indijani. Lebron Džejms i Kajri Irving zajedno su postigli 70 poena i vodili Kavalirse do pobede u Detroitu. Milvoki je ponovo iznad 50 odsto, Baksi su slavili u Majamiju uprkos odličnoj partiji Krisa Boša. Derbi zapada je pripao Memfisu koji je lagano savladao Dalas Maverikse, neočekivano lagano. Jedna od najzanimljivijih utakmica ove sezone igrala se u Ouklendu. Golden Stejt je konačno zaustavljen u Orakl areni, gde su imali 19 uzastopnih poraza, sve dok im u gosti nisu došli Bulsi i pobedom posle produžetaka prekinuli taj niz. Veče su zaokružili Lejkersi, naravno novim porazom, ovog puta od Vizardsa.

Klej Tompson je opet bio glavna zvezda večeri uprkos porazu njegove ekipe. Otvorio je utakmicu jednom od prepoznatljivih sekvenci kada deluje kao da ne može da promaši, pa su u prvoj četvrtini Voriorsi Bulsima ubacili čak 35 poena. Ipak Čikago je zbio redove i do kraja utakmice nije izgubio nijedan period. Bulse koji su bili bez Džimija Batlera, predvodio je trio Rouz Noa Gasol. Rouz je ubacio 30 poena ali imao i ogromnih 11 izgubljenih lopti. Ipak, fantastične partije Gasola (18p, 16sk, 8as) i Noe (18p, 15sk, 6as) bile su dovoljne da se prevaziđe ogromna prepreka zvana Golden Stejt.

Izabrane vesti

Bulsi su gubili i sa devet poena u poslednjoj četvrtini, ali uspeli da zaustave domaću ekipu i na 12 sekundi do kraja, trojkom Kirka Hajnriha povedu sa 107:105. Posle lošeg šuta Iguodale za pobedu, iz odbojke je poentirao Drejmond Grin za produžetak. U nastavku su Bulsi bili bolji za dva poena, a Klej Tompson je promašio šut za izjednačenje u poslednjoj sekundi.

Dalas cele večeri nije uspeo da nađe rešenje za Memfisovu igru. Grizlisi su spremili iznenađenje za Rika Karlajla i njegove izabranike, pa su mnogo više nego obično igrali spolja. Tek 34 od 109 poena Memfisa došli su iz reketa što se ne viđa često. Briljirao je naravno Zek Rendolf sa 22 poena i 10 skokova, dok je standardno efikasan bio i Mark Gasol sa 15 poena i šest asistencija. Sjajan doprinos sa klupe imali su Vins Karter i Nik Kalates, dok su u Dalasu za igru raspoloženi jedino bili Parsons i Elis, što je protiv ekipe kakva je Memfis, nedovoljno.

U Detroit su stigli Kavalirsi posle serije od šest uzastopnih pobeda, i nastavili taj niz, manje više bez problema. Domaći Pistonsi su se držali tek jednu četvrtinu kada je Lebron Džejms preuzeo utakmicu u svoje ruke. Serijom od nekoliko vezanih poena, Klivlend se odlepio na dvocifrenu razliku koju je održavao praktično do samog kraja. Ono što je Džejms radio u prvom delu, u drugom je nastavio Kajri Irving, pa je tandem Kavalirsa zajedno imao učinak od 70 poena, 13 asistencija, devet skokova i četiri ukradene lopte. Košarka je timski sport i retko možemo reći da su dva igrača dobila utakmicu, ali ovog puta je baš tako.

NBA:

Indijana – Toronto 91:104
/Staki 22 – Derouzan 24/

Detroit – Klivlend 95:103
/Ogustin 19 – Irving 38/

Majami – Milvoki 102:109
/Boš 26 – Midlton,Najt 17/

Dalas – Memfis 90:109
/Parsons, Elis 19 – Rendolf 22/

Golden Stejt – Čikago 111:113
/Tompson 30 – Rouz 30/

LA Lejkers – Vašington 92:98
/Elington 28 – Vol 21/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek RendolfStef KariPau GasolNBA ligaMemfis GrizlisLebron DžejmsKlej TompsonKajri IrvingJoakim NoaDetroit PistonsDerik RouzDalas MaveriksČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara