"Derbi omladinaca"
"Derbi omladinaca"

KRAJ: Crvena zvezda - Partizan (omladinci) 0:0

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.03.15. | 11:20

Crno-beli daleko bolji rival na terenu u prvih 45 minuta, ali je rezultat još uvek 0:0

Derbi omladinaca

11.47 - KRAJ utakmice! Slađi bod ide u Humsku! Omladinci Partizana sačuvali su šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Više nego zasluženno.

Izabrane vesti

11.45 - Navijači Crvene zvezde u poslednjim trenucima meča pokušavaju da pomognu igračima pesmom "Sve bih dao ja za gol". 

11.42 - Odličan udarac Lukića iz slobodnog udaraca. Bio je to već viđen gol za Partizan, ali je sjajno reagovao Vićić. Zvezdin golman je vrlo verovatno najbolji pojedinac meča. Ozbiljan kapital ima Crvena zvezda u njemu i godinu dana starijem čuvaru mrežu Manojloviću.

11.35 - Pao je tempo igre. Još deset minuta do kraja.

11.30 - Opet je golman Vićić spasao Zvezdu. Brza kontra Patizana, Krajišnik je čekao loptu, ali padom u noge Zvezdin čuvar mreže je spasao najgore i to startom izvan šesnaesterca. U toku je 73. minut.

11.25 - Partizan se bespotrebno povukao. Nema više akcija crno-belih iz tranzicije. Zvezda je krenula na sve ili ništa, suviše riskantno igra domaćin.

11.24Jović je snažano tukao glavom sa osam metara zamalo iznad prečke.

11.23 - Strašna šansa i opet je Luka Jović sve odradio. Primio je loptu na grudi snažni napadač, odložio na desni bek. Usledio je centaršut Mijailovića.

11.19 - Bolja je Zvezda u poslednjih deset minuta. Razigrao se i Grujić.

11.18 - Do sada uspavani Grujć je izneo loptu nekih 30 metara, poslužio Jovića koji je bio u punom trku. Šutirao je sa 12 metara pored gola. Zvezda je sada nešto aktivnija. Izgleda da je ulazak Jovića psihološki uticao na domaće igrače.

11.16 - Velika prilika za Luku Jovića! Iz skraćenog korknera je centrirao Mijailović, a Jović za delić sekunde zakasnio da ćušne loptu u mrežu. Ona je paraleleno sa gol linijom završila u autu.

11.15 - Evo i Luke Jovića na travi Marakane. Videćemo da li će supertalententovani napadač uspeti da poveže redove u raštimovnom orkestru crveno-belih. Ušao je u igru umesto Rangelova.

11.11 - Starašna šansa za Crvenu zvezdu u 60. minutu! Opet pred. I opet je najviši u skoku bio Miloš Stojanović! Šutirao je kao David Luiz u sredu na Stamfordu ali je lopta završila preko gola!

11.09 - Domaći fudbaleri greše u osnovnim  elementima igre. Dešavaju im se pogrešeni pasovi na svojj polovini. Crno-belima i dalje nedostaje poslednji, smrtonosni pas da naplate bolju igru.

11.04 - Podigao je Nebojša Maksimović sa klupe Luku Jovića. Nema nikakvog napretka u igri crveno-belih. Partizan i dalje deluje ubedljivije.

10.59Kolosalna šansa za Partizan! Stefan Lukić je posle loše kommunikacije štopera crno-belih izašao sam ispred Vićića. Spetljao se u odsudnom trenutku pa je njegov mlak udarac golman Zvezde pokupio nogama.

10.57 - Počelo je drugo poluvreme!

Partizan je ostavio mnogo bolji utisak od crveno-belih koji su u utakmicu ušli pojačani trojicom prvotimaca. Domaćin je pretio uglavnom posle prekida, tačnije posle slobodnnog udarca Stojanovića i kornera kada je najviši u skoku bio Cvetković. Sa druge strane Partizan je imao stativu, ali je narodski rečeno bolje "motao" loptu. Gosti su ostvarili prevlast u maneveru, gde je dominirao Krajišnik.

Videćemo na koji način će reagovati trener domaćina Nebojša Maksimović. Zvezda ne može da uspostavi tečnu igru, oslannja se suviše na duge pasove. Kapiten Marko Grujić nije u željenom rtimu, dok se Živković i Rangelov praktično i ne vide.

10.47 - Kraj prvog poluvremena! 

10.41 - Stativa za Partizan! Kakva šansa crno-belih! Igrao se 40.minut. sve je iskreirao brzonogi Žmirić, prošao je kao brzi voz po levoj strani, odigrao dupli pas sa Krajišnikom. Posle njegovog centaršuta reagovao je klizećim startom Cvetković i pogodio stativu sopstvenog gola... Vrlo je opasan Partizan posle kontranapada...

10.37 - Tražili su crveno-beli penal posla starta golman Stailjkovića nad Rangelovim. Arbitar Trifunović je odmahnuo rukom. Sa tribina marakane se začulo "Tole lopove". Zvezda je uspela da pripreti u 36. minutu.

10.33 - Povremeno deluje da Partizan ima igrača više u veznom redu. Zvezda sem udarca Stojanovića nije ozbiljnije pripretila.. Vrlo verovatno da će u igru morati Luka Jović.

10.32 - Opasan šut Saše Lukića sa 20 metara posle razmenjenog pasa sa Rudanom. Odapeo je udarac sa 25 metara - Vićić siguran.

10.30 - Opasna snaga crno-belih je napadač Rudan. Svaka lopta u prostor ide njemu

10.29 - Crno-beli su zatvorili Zvezdina krila. Dušan Živković koji važi za jednog od najbržih igrača lige totalno je neprimetan

10.27 - Igra Partizana deluje pismenije. Crno-beli su sada dobrih minut čuvali loptu, savršeno preciznim dodavanjima. Deluje da Krajišnik, Rudan i Stefan Lukić mogu da igraju zatvorenih očiju. U toku je 25. minut.

10.22 - Opet Zvezda preti iz prekida. Posle kornera visoki Cvetković je šutirao glavom, ali iznad prečke!

10.17 - Sve ofanzivniji Partizan, Crno-beli su uspostavili ravnotežu u maneveru.. Posle duge lopte Vićić je morao istrčavanjem van kaznenog prostora da seče kontru crno-belih. U toku je 15. minut meča.

10.16 - Velikih problema ima Zvezda u špicu napada posle ovozimskog odlaska Lazara Đurovića u Čukarički. Moguće je da će u nastavku Maksimović biti primoran da na teren pošalje Luku Jovića.

10.14 - Partizan se oslobodio pritiska u poslednjih nekoliko minuta. Zapretili su crno-beli preko Saše Lukića, ali je njegov udarac iskosa sa sedam metara lako odbranio Vićić.

10.10 - Meč iz svečane lože stadiona Rajko Mitić posatraju Dragan Džajić, Nenad Lalatović i Vladimir Petrović Pižon. Iz tabora Partizana tu je legendarni Moca Vukotić i roditelji igrača.

10.09 - Zvezda nešto aktivnija u uvodnoj fazi meča...

10.06 - Strašan šut Miloša Stojanovića iz slobodnog udarca u šestom minutu, ali je golman Partizana Marko Stailjković odlično intervenisao! Zanimljivo trener domaćina Nebojša Maksimović odlučio se da Stojanovića koristi na poziciji zadnjeg veznog, dok je Grujić nešto ofanzivniji. Sa druge strane u igri Partizana mnogo toga zaisiće od raspoloženja Stefana Lukića.

10.02 - Utakmica je počela!
---------------------------------------------------------------------------------------

Marakana spremna za omladinski derbi

Dobro jutro čitaoci MOZZART Sporta. Posle velikog broja mečeva iz najjačih evropskih liga sada ćete na našem portalu moći da pratite sva dešavanja sa večitog derbija Omladinske lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana (10.00). Duel igrača rođenih 1996. godine igraće se na glavnom terenu stadiona Rajko Mitić.

Crno-beli imaju šest bodova prednosti i slavili su u jesenjem derbiju sa 3:1. Treneri Nebojša Maksimović i Nikica Klinčarski mobilisali su snage uoči prvog prolećnog kola. Za crveno-bele će danas igrati momci koji imaju šestomeseni staž u seniorskoj konkurenciji Marko Grujić, Vukašin Jovanović, tu je i Milos Stojanovič, dok je Luka Jović na klupi za rezervne igrače.

Da podsetimo, pobednik ovogodišnje Omladinske lige Srbije igraće u Ligi šampiona. Zbog toga ovaj meč ima posebnu težinu.

Na tribinama ima i nekoliko poznatih fudbalskih imena, a među njima je i nekadašnji golgeter Crvene zvezde, Juventusa i Real Sosijedada - Darko Kovačević.

Darko Kovačević

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 500
Sudija: Dejan Trifković

ZVEZDA: Vićić, Mijailović, Tošić, Jovanović N, Cvetković, Jovanović V, Stojanović, Grujić, Rangelov, Živković, Ivanović

PARTIZAN: Stailjković, Stevanović, Krstić, Jović, Azemović, Žmirić, Kraišnik, Rudan, Lukić Stefan, Lukić Saša.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Vukašin JovanovićSrbijaFK PartizanOmladinska liga SrbijeOmladinci ZvezdeMarko GrujićIvan ŠaponjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara