"Godin postiže odlučujući gol"
"Godin postiže odlučujući gol"

Godina iz snova Dijega Godina: Urugvaj u osmini finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | uto. 24.06.14. | 19:56

Italijani ispali, Kostarika prva u Grupi D

Godin postiže odlučujući gol

Kakva godina za Dijega Godina! Gol za titulu prvaka Španije, pogodak u finalu Lige šampiona, a onda i hitac za plasman Urugvaja u osminu finala Mundijala!

Izabrane vesti

Štoper Atletiko Madrida je, već po navici, sjajno reagovao u završnici derbija sa Italijom i na najneobičniji način – potiljkom – poslao Azure kući, a svojoj reprezentaciji omogućio da kao drugoplasirana u Grupi D ode u nokaut fazu, uprkos početnom porazu od Kostarike, koja je remijem sa Engleskom (0:0) obezbedila prvo mesto i uslovno rečeno lakšeg rivala u narednom meču.

Utučeni Barzalji i De ŠiljoUrugvaj je zasluženo prošao dalje, jer je osim rezervisanih početnih pola sata u ostatku meča diktirao ritam i više želeo pobedu do koje je i stigao u trenucima kad je imao igrača više, posle isključenja Klaudija Markizija. Iako su Azuri dobro čivali Suareza (mada je napadač Liverpula osim ugriza Kjelinija imao i dva odlilčna pokušaja) i Kavanija (potpuno van ritma), nisu uspeli da izdrže do kraja i sačuvaju potrebni remi. Platili su kaznu kalkulantskoj igri i posle 2010. ponovo završili Mundijal posle grupne faze. A ne tako davno, 2006, bili su prvaci sveta.

Glave su im došli prekidi, jer su čak sedam od poslednjih deset golova na prvenstvima sveta primili posle kornera ili slobodnih udaraca. Čak ni svemogući Bufon nije mogao ništa ovog šputa.

Gol Godina pogledajte OVDE.

Urugvaj će u osminu finala sa drugog mesta, a liderska pozicija rezervisana je za Kostariku, koja je napravila još jedno iznenađenje, odigravši bez golova sa utučenim Englezima. Roj Hodžson je drastično promenio tim, ali mu to nije donelo boljitak, iako je Danijel Staridž imao nekoliko prilika, pa na kraju još može da bude i zadovoljan, jer je ovo jedini meč na Mundijalu na kome njegova selekcija nije primila gol.

Samo, navijači su razočarani činjenicom da je ovo prvi Mundijal posle 1958. na kome Engleska nije prošla grupu.

-------------------------------------------
ITALIJA – URUGVAJ 0:1 (0:0)

/Godin 81/

Natal
Stadion: Estadio das Dunas
Kapacitet: 39971
Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko)
Žuti kartoni: Baloteli (Italija)
Crveni karton: Markizio (Italija) u 59. minutu.

ITALIJA (3-5-2): Bufon – Kjelini, Bonući, Barzalji, Darmjan, Markizio, Pirlo, Verati (od 74. Mota),  De Šiljo – Imobile (od 71. Kasano), Baloteli (od 46. Parolo). Selektor: Ćezare Prandeli.

URUGVAJ (4-4-2): Muslera – Kaseres, Godin, Himenez, A. Pereira (od 63. Stuani) – Arvelao, Gonzales, Rodrigez (od 78. Ramirez), Lodeiro (od 46. M Pereira) – Kavani, Suarez. Selektor: Oskar Tabarez.

Runi okružen fudbalerima KostarikeKOSTARIKA – ENGLESKA 0:0

Belo Horizonte
Stadion: Mineirao
Kapacitet: 62.547 
Sudija: Đamel Hajmudi (Alžir)
Žuti karton: Gonzales (Kostarika), Barkli, Lalana (Engleska)

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa, Gonzales, Duarte, Miler, Dijaz – Ruiz, Borhes (od 78. Balantes), Teheda, Brenes (od 59. Bolanjos) – Kembel (od 65. Urena). Selektor: Horhe Luis Pinto.

ENGLESKA (4-2-3-1): Foster – Džons, Kejhil, Smoling, Šo – Lampard, Lalana (od 62. Sterling) – Milner (od 76. Runi), Vilšir (od 73. Džerard), Barkli – Staridž. Selektor: Roj Hodžson.

Pročitajte kako je tekao meč iz minuta u minut.

17.02 - Engleskoj se smeši jedan neprijatan rekord – ako ne uspe da barem remizira sa Kostarikom ovo će joj biti prvi Mundijal na kojem nije osvojila nijedan bod.

17.04 - Frenk Lampard je kapiten u utakmici koja će verovatno biti njegova poslednja u dresu reprezentacije.

17.10 - Ovo je prvi susret Engleske i Kostarike, a ko bi pre samo dve nedelje očekivao da će Evropljani već biti spakovani za put kući, a da će Kostarikanci biti apsolutni hit šampiona i sigurni učesnik osmine finala.

17.18 – Ukupno deset međusobnih okršaja Italijana i Urugvaja do sad. Azuri su dobili dva, Urusi duplo više četiri, a preostala četiri puta je bilo nerešeno.

17.25 – Prošle godine, takođe u Brazilu, samo na Kupu konfederacija, u borbi za treće mesto ekipa Ćezarea Prandelija slavila je boljim izvođenjem jedanaesteraca. U regularnom toku bilo je 2:2, a penale odlučujući penal u petoj seriji Bufon je odbranio Garganu, koga danas nema u sastavu.

17.30 – Ne računajući revanš baraža za plasman na Mundijal protiv Jordana, kad je bilo 0:0, Urugvaj je dao bar po gol na svakoj od poslednjih sedam utakmica. Naravno, i ovoga puta sve oči su uprte u napadača Liverpula, Luisa Suareza, strelca dva gola protiv Engleske.

Navjači Engleske - Gledaj na život sa vedrije strane17.31 – Meč Kostarika – Engleska sudiće Alžirac Đamel Hajmudi, koji je na meču Australija – Hiolandija pokazao svega dva žuta kartona (Kejhil i Van Persi), iako su načinjena čak 43 prekršaja.

17.32 – Koliko je ovo neuspešan Mundijal za Engleze svedoči činjenica da im se pri put posle 1958. desilo da ne prođu grupnu fazu.

Reprezentativci Engleske18.00 - UTAKMICE SU POČELE!

18.02 - Prvu šansu imao je Džoel Kembel iz Kostarike. Malo je falilo da lobuje Fostera.

18.04 - Urugvaj ima dodatni motiv da pobedi, jer igra jubilarnu 50. utakmicu na Mundijalima. 

18.06 - Oprezno sa obe strane na derbiju Italija - Urugvaj, a Kostarika kao da želi više pobedu od Engleske.

18.07 - Prva prilika za Urugvaj, interveniše Bufon.

Blater18.09 - Derbi u Natalu prati i predsednik FIFA Sep Blater.

18.12 - Sjajan šut Pirla iz slobodnog udarca, Muslera boksuje u korner.

18.12 - Šansa i za Engleze, Staridž je opalio posle dodavanja Vilšira. Pored stative.

18.16 - Dobar napad Urugvaja, Italijani su, ipak, prozreli nameru Kavanija i njegov pas glavom.

18.17 - Atraktivan pokušaj Staridža. Opalio je iz prve sa 20 metara, lopta je odletela iznad prečke.

18.20 - Ako sme tako da se kaže: polušansa za Urugvaj. Pereira je centrirao s levog boka, ali Kavanijev udarac završava u gol autu. Doduše, bio je u teškoj poziciji.

18.22 - Žuti karton za Marija Balotelija. Grubo je startovao na Pereiru i dobio drugu javnu opomenu na turniru, što znači da neće igrati u osminni finala, ali Italijani prođu. Start pogledajte OVDE.

18.23 - Odličan šut Borhesa iz slobodnog udarca. Pogodio je prečku! Kostarika je definitivno najprijatnije iznenađenje Mundijala.

18.26 - Iako im je dovoljan i remi, Italijani su ekipa koja diktira ritam.

18.27 - Još jedna prilika za Staridža. Odlično se zagradio Duarte i sprečio napadača Liverpula da poentira.

18.29 - Odlična šansa za Imobilea, posle centaršuta sa strane. Traljav udarac. 

18.33 - Najbolja šansa za Urugvaj! I to dve u razmaku od dve sekunde. Najpre Suarez, pa Lodeiro. Sjajno interveniše Bufon.

18.34 - Revija promašaja Danijela Staridža. Sad je pokušao glavom, ali ciljao iznad prečke.

18.37 - Hrabri pokušaj Martina Kaseresa. Bek Urugvaja pokušao je sa svoje polovine da lobuje Bufona. Naravno, promašio je gol bar za deset metara.

18.42 - Englezi su preuzeli inicijativu i sve su bliži golu. Sad je šansu sam stvorio Barkli, ali je šutirao neprecizno.

18.45 - Suarez je centrirao iz slobodnog udarca, Barzalji izbacuje u korner.

18.45 - Kraj prvog poluvremena u Belo Horizonteu: Kostarika - Engleska 0:0

18.47 - Gotovo je prvo poluvreme i u Natalu: Italija - Urugvaj 0:0

Baloteli razočaraoIzuzetno nesadržajno i neatraktivno prvo poluvreme na oba meča. Pravih šansi skoro da nije ni bilo. Jedino vredno pomena je žuti karton Balotelija koji će ga u slučaju plasmana Italije u osminu finala koštati neigranja u tom meču. Ukoliko ovako ostane, Kostarika će biti prva u grupi sa sedam bodova, Italija druga sa pet, a Urugvaj će se sa četiri pridružiti Englezima kao eliminisanom timu.

18.55 - Možda derbi Italija - Urugvaj nije atraktivan, ali Marko Verati igra savršenu utakmicu. Statistika pokazuje da je odigrao 31 pas u prvom poluvremenu i svaki je bio precizan.

19.04 - Počela su druga poluvremena.

19.04 - Prandeli je povukao Balotelija i uveo Parola, a i Tabarez menja, pa je umesto Lodeira u igri Maksi Pereira.

19.05 - Ukoliko želite UŽIVO da se kladite na ove utakmice to možete učiniti OVDE.

19.08 - Prekid u Belo Horizonteu, povredio se golman Kostarike Kejlor Navas.

19.10 - Start Bonućija nad Kavanijem. Sudija kaže nema penala. Urugvaj, možda, oštećen?

19.11 - Navas je nastavio meč.

19.15 - Prilično dosadnih nekoliko minuta na oba stadiona.

19.16 - Kejlor Navas pokazuje zašto je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana Primere. Presakao je opasan napad Lalane.

19.17 - Dobar napar i šansa za Urugvaj! Posle duplog pasa sa Suarezom, u prilici je Maksi Rodrigez. Šutirao je traljavo.

19.18 - Crveni karton za Makrizija!

19.20 - Vezista Juventusa je poslat u svlačioncu, jer je udario Alivara Riosa otvorenim đonom. Uopšte nije startovao na loptu i to je primetio sudija iz Meksika.

19.20 - Verujete li da će Urugvaj iskoruistiti brojčanu prednost? Kvote su se promenile u odnosu na početak meča i sa 2,90 na pobedu Urugavja sad je 2,40. Pogledajte OVDE

19.22 - Još jedan sjajna šansa za Staridža. Čak i dobar šut, ali pored stative.

19.25 - Najbolja šansa na meču! I to za Luisa Suareza. Napadač Urugavaj iskrao se pažnji čuvara, ali nije mogao pored fantastičnog Bufona

19.26 - Meč postaje sve dinamičniji, sad preti i Imobile.

19.30 - Ćezare Prandeli pojačava napad. Ubacuje Kasana umesto Imobilea.

19.34 - Roj Hodžson želi pobedu, izvukao je Milnera i ubacio Runija.

19.37 - Suarez je udario glavom Kjelinija! Štoper Italijana je pokušao da uzvrati rukom. Kjelini pokazuje da ga je napadač Liverpula ugrizao za rame. Da li se to ponovio ''slučaj Ivanović''?

19.40 - Goooooooool! Vodi Urugvaj! Strelac je Godin.

19.41 - Kapiten Urugvaja je postigao gol na neuobičan način, tako što je posle kornera bio najviši u skoku, ali nije dodirnuo loptu glaovm, već potiljkom! Gol pogledajte OVDE.

19.41 - Ako smatrate da će Italijani izjednačiti možete da se kladite UŽIVO. Kvote pogledajte OVDE.

19.43 - Pirlo sjajno šutira iz slobodnog udarca. Samo korner za Italiju.

19.47 - Suarez preti iz kontranapada. Najpre neprecizan pas, pa sebičnost. Nema ništa od gola.

19.49 - Pet minuta nadokande u Natalu.

19.51 - Kraj Kostarika - Engleska 0:0. Kostarika je prva u grupi!

19.54 - Kraj: Urugvaj je pobedio 1:0 i plasirao se u osminu finala. Italijani idu kući!

(FOTO: Guliver/Getty images, Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKostarikaJužna AmerikaItalijaEvropaEngleskaEngelskaBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara