""
""

DEJVIS KUP: Štepanek i Berdih doneli Česima vođstvo od 2:1, sada je pritisak na Novaku i Dušanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.11.13. | 18:30

Češki tandem nerešiva engima za Bozoljca i Zimonjića - 2:6, 4:6, 6:7

Češka je utišala Arenu! Česi vode 2:1 u finalu Dejvis Kupa protiv Srbije i nalaze nadomak osvajanje titule prvaka sveta. U današnjem dubl okršaju Radek Štepanek i Tomaš Berdih su savladali naš tandem Nenada Zimonjića i Iliju Bozaljca sa maksimalnih 3:0 (6:2, 6:4, 7:6). 

Izabrane vesti

Srbija se sada nalazi u teškoj situaciji pošto su joj sutra potrebne obe pobede u singlu. Đoković će biti favorit protiv Berdiha, ali pitanje je da li u mladom Dušanu Lajoviću ima materijala da ostvari trijumf nad namazanim Štepanekom. Naravno, Orlovima će biti potrebna i mnogo veća podrška sa tribina od ovog pozorišta koje smo gledali prethodna dva dana u Areni jer je par stotina čeških navijača bilo glasnije od domaće publike u kojoj je bilo više onih koji su došli da budu tek tako viđeni nego da podrže svoj tim. 

TREĆI SET

Svesni da se nalaze na rubu poraza, naši teniseri su zaigrali na sve ili ništa u trećem setu. Nismo dozvolili Česima da već na startu steknu brejk prednosti kao u prva dva gema i uspeli smo da uspostavimo ravnotežu na terenu. U šestom gemu smo konačno došli do brjke šanse, ali je Štepanek uspeo nekako da sačuva servis. Na 5:5 su Česi došli do dve brejk prilike na servis Zimonjića, ali ovoga puta naš iskusni as nije dozvolio rivalu da mu oduzme servis. Ušlo se u tajbrejk gde se konačno i publika probudila. Srbija je prva došla do minibrejka, ali se razigrao Štepanek i pogodio neke neverovatne udarce. Česi su pobedili i u ovom delu igre i u ukupnom skoru poveli sa 2:1.

DRUGI SET - 4:6

Nešto bolja igra srpskog dubla, ali opet nedovoljno dobra da bi se pariralo raspoloženim Česima. U prvom gemu su opet oduzeli servis Nenadu Zimonjiću i bilo je jasno da je Srbija u teškoj situaciji. Bozoljac je bio siguran na servisu, ali šansi za ribrejk nije bilo. Berdih i Štepanek igraju perfektno i trenutno se ne vidi način na koji Srbija može do preokreta i eventualne pobede u dublu. 

PRVI SET - 2:6

Nije dobro počelo... Česi su bez mnogo problema osvojili prvi set sa ubedljivih 6:2. Štepanek i Berdih su još jednom pokazali da su jedan od najboljih tandema u svetu tenisa. Već u prvom gemu su iskoristili slabe servise Zimonjića i napravili brejk prednosti. Oba češka tenisera su bili izuzetno sigurni na servisu i naš dubl nije imao nijednu priliku za brejk, a možda je najbolja šansa propuštena pri rezultatatu 0:30 na sevris Berdiha. Ipak, tu priliku smo prokockali i već u sledećm gemu, gosti su brejknuli Bozoljca i došli  do vođstva u setovima. 

Selektor Srbije Bogdan Obradović odlučio je da ne menja prvobitni plan, pa je Radeku Štepaneku i Tomašu Berdihu suprotstavio Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Dubl meč mogao bi da bude ključan kada je u pitanju pobednik Dejvis kupa i zbog toga je postojala mogućnost da se Novak Đoković pridruži Zimonjiću u igri parova. Ipak, selektor Obradović se odlučio za kombinaciju koja se do sada pokazala kao uspešna, a najsvetliju partiju je pružila protiv braće Brajan u SAD.

Koliko naše momke očekuje težak zadatak najbolje govori statistika Štepaneka i Berdiha u Dejvis kupu. U tandemu su igrali 14 puta i zabeležili čak 13 pobeda uz samo jedan poraz. Dva puta su do sada pobeđivali srpske kombinacije. U polufinalu 2010. su  pobedili Zimonjića i Đokovića u Beogradu, da bi prošle godine u četvrtfinalu u Pragu pobedili i tandem Zimonjić - Bozoljac

Posle prvog dana finala rezultat je izjednačen. Đoković je u petak pobedio Štepaneka (7:5, 6:1, 6:4), dok je prvi poen gostima doneo Berdih, koji je bio bolji od Dušana Lajovića (6:3, 6:4, 6:3).

(FOTO: Star sport)


tagovi

atpDejvis kupIlija BozoljacNenad ZimonjićRadek ŠtepanekSrbijaTomaš Berdih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara