"Gomes"
"Gomes"

Valensijina besprekorna kupovina: Vezista koji je očarao Mestalju za samo godinu dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.15. | 11:23

Andre Gomes je posle šest meseci pozajmice otkupljen od Benfike za 15.000.000 evra, a sada ga u svojim redovima žele najveći timovi Starog kontinenta

Gomes

Kada se sagleda dosadašnji tok sezone "zlatnu koku" u svojim redovima nemaju Barselona i Real Madrid, koji su mislili da su kupili sve što se može kupiti u evropskom i svetskom fudbalu, već Valensija. Klub sa Mestalje uprkos daleko skromnijem budžetu od dva španska giganta igra možda i najlepši fudbal u španskoj Primeri, a ogromne zasluge za to idu fenomenalnom vezisti Andreu Gomesu.

Izabrane vesti

Perfektni igrač sredine terena zimus je posle šest meseci pozajmice i zvanično postao član Valensije za 15.000.000 evra, a ta kupovina kluba sa Mestalje mogla bi da se ispostavi kao jedna od profitabilnijih u novijoj istoriji Slepih miševa.

Naime, igra doskorašnje velike nade lisabonske Benfike apsolutno je zadivila sve u Španiji, a način na koji odlični vezista barata sa loptom postideo bi i najbolje kretore igre u Evropi.

Stoga i ne mora da čudi što se za usluge Adrea Gomesa raspituju i najveći evropski klubovi, kao što je Čelsi, ali mladi Portugalac nema preteranu želju da već ovog leta napusti Mestalju, posebno što tek treba da proslavi 22. rođendan.
"Ne razmišljam o tome šta nosi budućnost, nisam zabrinut oko toga. Uveren sam da ću ostati u Valensiji, jer sam srećan ovde. O interesovanju Čelsija nisam upoznat, jer ne znam ništa i moj agent nije upoznat sa bilo kakvim interesovanjem", rekao je Gomes.

Odlični vezista je ove sezone odigrao 29 utakmica za prvi tim Valensije, od čega 25 u Primeri i četiri u Kupu kralja. Postigao je ukupno četiri pogotka i zabeležio jednu asistenciju. Prošao je sve mlađe selekcije Purtugalije, a za seniorski tim igrao je na tri zvanična meča.

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraEvropaAndre Gomes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara