"Vladimir Đilas kao igrač Radničkog"
"Vladimir Đilas kao igrač Radničkog"

Valeri Božinov dobio ponudu iz Gabale! Partizan mu već našao zamenu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.17. | 12:08

Vladimir Đilas stiže u Humsku 1

Vladimir Đilas kao igrač RadničkogIznenađenje za sve: Vladimir Đilas je novi fudbaler Partizana! 

Nekadašnji špic Jagodine, gornjomilanovačkog Metalca, Voždovca i niškog Radnilkog, koji je po odlasku iz srpskog fudbala, igrao još za Ordabasi i Aktobe iz Kazahstana, utanačio je sve uslove saradnje sa crno-belima i biće njihova opcija do kraja sezone.

Izabrane vesti

Đilas (33 godine) stiže u Humsku 1 kao slobodan igrač, a u ekipi se za njega otvorilo mesto pošto šef stručnog štaba Marko Nikolić ne računa na Nikolu Đurđića (u potrazi za novim klubom), ali i usled sazananja da je Valeri Božinov dobio ponudu azerbejdžanske Gabale.

Bugarski napadač, kome su rukovodioci predočili da će biti treća opcija u konkurenciji Uroša Đurđevića i Leandrea Tavambe, nalazi se na pragu odlaska u inostranstvu, pregovori sa Gabalom su u toku i očekuje se pozitivan rasplet. U međuvremenu, sportski direktor Parnog valjka Ivica Iliev je reagovao i dogovoru sa trenerom Nikolićem obezbedio opciju više u napadu, tako što je dogovoreno da Đilas bude taj fudbaler koji bi predstavljao alternativu prvim opcijama u napadu.

Inače, Đilas je od letos bez kluba, posle rastanka sa banjalučkim Borcem, a formu je održavao u Sportskom centru "Zemunelo", na treninzima Teleoptika i tad se prvi put rodila ideja da pojača Partizan.

Sad je realizovana.

Valerij Božinov

Dolazak Vladimira Đilasa znači da Partizan definitivno ne rečuna ni na Đurđića, ni na Božinova, koji su sad u potrazi za novim angažmanom. Nekadašnji reprezentativac Srbije od ranije ima ponudu Kjeva da se preseli u Italiju na pozajmicu do kraja sezone, a u igri je i odlazak u jedan danski klub. Čak se pominjala i selidba u Južnu Koreju. Crno-belima je svakako transfer isplativiji od pozajmice, na taj način bi rasteretili budžet, pošto je Đurđić jedan od skupljih igrača u ekipi.

Kad je o Božinovu reč, njemu je ostalo šest meseci ugovora i odlazak u zimskom prelaznom roku je poslednja šansa da Partizan nešto zaradi. Koliko - pitanje je bez odgovora u ovom trenutku, jer se trenutno vode pregovori na relaciji Humska - Azerbejdžan pod kojim uslovima bi nekadašnji fudbaler Juventusa, Fjorentine, Mančester Sitja i Sportinga mogao u inostranstvo. Rešenje se očekuje do kraja vikenda.

U međuvremenu, potpuno iznenađujuće - jer njegovo ime odavno niko nije pominjao u javnosti - jeste angažman Vladimira Đilasa. Njega poznavaoci superligaškog fudbala najviše pamte po partijama u Jagodini, u čijem je dresu postigao 20 golova za dve sezone. U pitanju je korpulentan špic (visok 190 centimetara) koga sportski sektor vidi kao rešenje u onim situacijama kad Đurđević i Tavamba ne budu mogli da probiju izvesne bunkere rivala u Srbiji. Zato je doveden Đilas, u čije su kvalitete crno-beli mogli uživo da se uvere tokom poslednja tri meseca. Držali su ga na oku u "Zemunelu" i procenili da baš on može da pomogne ekipi, koja već ima Dušana Vlahovića, Đorđa Jovanovića i Savu Petrova kao rezervne napadače. S tim da su svi mladi...

Đilas nije. U karijeri je promenio 13 klubova, osim u Srbiji i Kazahstanu igrao je u Makedoniji, Bugarskoj i Grčkoj.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir ĐilasValeri BožinovSuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara