"Partizanov tim koji je počeo meč"
"Partizanov tim koji je počeo meč"

Valjak se zahuktao: Projektil Saše Marjanovića! Prvenac Radovića, pogodio i Božinov (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.16. | 18:48

Partizan u Poljskoj bolji od tamošnjeg trećeligaša Pogona iz Leborka

Partizanov tim koji je počeo mečZahuktao se Parni valjak. U drugoj etpanoj proveri na pripremama u Poljskoj delovao je brže i efektnije nego na premijeri, bez većih problema pobedio je u trci sa neravnopravnim rivalom. Pet dana posle poraza od APOEL-a, Partizan je u Gnijevinu savladao trećeligaša Pogon iz Leborka i tako nagovestio da letnja rekonstrukcija tima ima smisla - 3:0.

Crno-beli su sve vreme držali loptu, kontrolisali igru, a kad su pred kraj prvog dela naplatili inicijativu jedina dilema bila je sa koliko je golova da počaste domaći sastav. Na kraju su brojali do tri.

Izabrane vesti

Strelci za tim iz Humske 1 bili su Miroslav Radović, kome je to bio prvi gol za Partizan posle 11 godina inostrane karijere, Valeri Božinov, najbolji strelac ekipe iz prošle sezone i novajlija iz niškog Radničkog, Saša Marjanović, čiji je projektil bio najbolji potez utakmice, u kojoj je osvajač srpskog kupa imao prilike bar da triput više smesti loptu u mrežu rivala.

Miroslav RadovićTo što je Ivan Tomić odabrao poljskog trećeligaša za sparing partnera je jedna stvar, a potpuno druga da je bez obzira na njegovo ime i status u tamošnjem fudbalu za ovu fazu priprema (prošlo 20 dana od okupljanja) njegov tim delovao vrlo dobro. Brza razmena pasova, usmeravanje lopte na krila, proboji ili centaršutevi, kao i udarci sa distance svedočili su o raznovrsnosti crno-belih, koji su zahvaljujući Nemanji Mihajloviću i Miroslavu Bogosavacu po levoj, a Miroslavu Vulićeviću i Marku Jankoviću po desnoj strani često pravili višak i omogućavali saigračima šanse.

Podsećamo vas da se u MOZZART Kladionici možete kladiti na domet srpskih klubova u evropskim takmičenjima. Što se Partizana tiče, kvota da će se treću godinu uzastopno plasitrati u grupnu fazu Lige Evrope je 5,50. Sve ostale kvote koje se tiču ovog specijala namenjenog crno-belima možete pogledati OVDE.

Sve do pred kraj prvog dela niko nije bio precizan, da bi u 43. minutu Mihajlovićev centaršut Labuda zaustavio rukom, a Miroslav Radović iz jedanaesterca pogodio cilj.

Partizanov trener Tomić je, prema planu, početkom drugog poluvremena promenio kompletan tim, mada nijednog trenutka se to nije osetilo u igri i pristupu obavezama. Čak je u pojedinim trenucima delovalo da crno-beli, predvođeni kapitenom Sašom Ilićem, igraju ubedljivije nego u prvom delu. Efikasnije, svakako.

Nikola Đurđić je debitovaoVeć u 47. minutu Valeri Božinov je posle loše intervencije golmana Pogona natrčao na loptu i povisio na 2:0, da bi najlepši potez na meču izveo već pomenuti Saša Marjanović - koji je i pre i posle toga lepim odigravanjem u prostor pokazao da ima smislene poteze - tako što je u 63. minutu iz sve snage opalio na odbitak sa 25 metara i evrogolom povisio na 3:0.

Tomić je i na ovom meču, u drugom poluvremenu, probao Marka Jevtovića na mestu levog štopera, ali ni o njegovom, ni o učinku ostalih defanzivaca praktično se ne može suditi, jer osrednji poljski tim nije pošteno zapretio ni Šaranovu, ni Jovičić.

Crno-beli će naredne obaveze imati 2. jula.  U prepodnevnim satima rival će im biti Lekija iz Gdanjska, a u popodnevnim časovima Druteks Bijtovije. Generalna proba je 6. jula protiv rumunskog Vitorula.

-----------------------------------------------------

PARTIZAN - POBON LEBORKA 3:0 (1:0)
/Radović 43 pen, Božinov 47, Marjanović 63/

Partizan - prvo poluvreme: Šaranov - Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac - Everton, Brašanac - Janković, Radović, Mihajlović - Đurđić. Drugo poluvreme: Jovičić - Bandalovski, Balažic, Jevtović, Miletić - Radin, Marjanović, Saša Ilić - Đuričković, Golubović - Božinov.

Pogon: Katzor, Kohanek, Veserling, Skibicki, Moravski, Formela, Stankijevič, Sadovski, Sikovski, Madžjag, Vardžinski. Igrali su još: Patrik Labuda, Lapigrovski, Pjetržik, Musula, Janovič, Haraščuk, Klos, Fudala, Vajerzbovski, Pavel Labuda, Bih.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSaša MarjanovićFK PartizanMiroslav Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara