""
""

VEČITI DERBI: Dueli odluke na skeneru MOZZART Sporta

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.13. | 10:33

Uz stručnu pomoć selektora mlade reprezentacije Srbije Radovana Ćurčića

Večita priča 145. put donosi nešto novo. Ne pamti se kada se poslednji put dogodilo da toliko igrača ima status debitanta u predstojećem derbiju između Zvezde i Partizana. Ima tu i mladih, ali i stariji, iskusnijih fudbalera, poput Miloša Ninkovića  i Milana Obradovića, koji će prvi put omirisati barut večitog derbija.

Crveno-beli imaju prednost domaćeg terena, a crno-beli bodovnu razliku koja trenutno iznosi četiri. Od konačnog  ishoda zavisi da li će ona biti smanjena, ista ili uvećana. A za to se pitaju akteri na terenu. Njihova duel igra kroji rezultat. Upravo zbog toga redakcija MOZZART Sporta je uz pomoć selektora mlade reprezentacije Radovana Ćurčića analizirala pet ključnih duela koji bi mogli da odluče pobednika.
"Dosta je teško prognozirati derbi. Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu. Važnost rezultat je nešto što može u početnom period da donese ne tako kvalitetan fudbal. Prvih 15 minuta neće biti lepo za oko, ali sve će se promeniti kako se igra bude rasplamsala. To smo već viđali u poslednjih nekoliko derbija, pogotovo na onom u Humskoj, gde je rešeno pitanje šampiona. Zvezda će pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena, međutim, ne verujem da će bilo ko rizikovati u prvom poluvremenu. Od toga šta će se dešavati na terenu tokom prvih 45 minuta zavisi šta će biti u nastavku . Ponekad i prvi minuti znaju da promene taktičke planove", prokomentarisao je Ćurčić, a onda se bacio na prognozu duela.

Izabrane vesti

NIKOLA MIJAILOVIĆ - ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

Živkoviću je ovo debi u derbiju,  Mijailović je dosta iskusniji i zbog beku Zvezde dajem barem tu početnu prednost.  Živković je novo ime na našim prostorima, nešto novo u našem fudbalu i od njega se očekuje da donese kvalitet u toj utakmici. Biće to veoma zanimljiv duel.

MOZZART procena: 1 

GORAN GOGIĆ - MILOŠ JOJIĆ

 Jojić se nalazi u velikoj formi u poslednje vreme. Partizan najviše očekuje od njega, nekoliko poslednjih utakmica je sam odlučio. Gogić je debitant, međutim, ima određene kvalitete. Teško je reći ko je ovde u prednosti. Blagu prednost, ipak, dajem Jojiću, jer je i prošli derbi odlučio i zbog toga ima veliko samopouzdanje. Gogić  je, ipak, debitant, samim tim nalazi se pod većim opterećenjem. Ali ponavljam, radi se o kvalitetnom igraču, dobro ga poznajem, jer smo sarađivali nekoliko godina.

MOZZART procena: 2

ABIOLA DAUDA – VOJISAV STANKOVIĆ 

U svakom derbiju napadač je po difoltu u određenoj prednosti. Štoper ne sme da napravi grešku, jer su njegove greške evidentne i može direktno da se odraze na gol. Napadačima je olakšan posao. On može da pogreši, ali teško da će ona uticati na gol. Zato je  Dauda u prednosti. Generalno, prednost uvek dajem napadačima Zvezde i Partizana.   

MOZZART procena: 1

MILOŠ NINKOVIĆ – ERIK ĐEMBA ĐEMBA 

Ninković je trenutno najbolji igrač u našoj ligi i blagu prednost dajem njemu, ali videćemo da i će se ta povreda glave odraziti na njegovu igru. Iza sebe ima dosta takvih utakmica i zbog toga neće biti pod velikim opterećenjem. S druge strane i Đemba Đemba ima dosta takvih utakmica u nogama. Njega važnost ovog derbija neće sputati.

MOZZART porocena: X

JOVAN KRNETA – NEMANJA KOJIĆ  

Kao što sam već rekao, napadači su uvek u prednosti. Štoper jednostavno ne sme da napravi kiks. Kojić je tu u prednosti, ulazi u šanse i može da bude nezgodan. Ovo će biti pravi test za Krnetu koji je imao neke kikseve, kao uostalom i drugi štoperi Zvezde.


MOZZART procena: 2

(FOTO: Star Sport - Srđan Stevanović, MN Press)


tagovi

145. večiti derbiAbiola DaudaAndrija ŽivkovićFK Crvena zvezdaErik Đemba ĐembaGoran GogićJovan KrnetaMiloš JojićMiloš NinkovićNemanja KojićNikola MijailovićFK PartizanRadovan ĆurčićSrbijaSuperligaVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara