"Nije pomogao ni Rusesku"
"Nije pomogao ni Rusesku"

Večiti derbi ne pita za mesto na tabeli: Rapid očitao lekciju Steaui, navijači divljali, policija na tribinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.02.15. | 21:46

Šampion Rumunije stao posle pet vezanih pobeda - 0:1

Nije pomogao ni RuseskuPrvo kolo prolećnog dela sezone i odmah - seznacija! Steaua je pretrpela šokantan poraz na svom terenu od gradskog rivala Rapida i na brutalan način okončala seriju od pet vezanih pobeda bez primljenog gola. Prema tradiciji i rivalstvu, duel dva kluba iz Bukurešta smatra se večitim derbijem rumunskog fudbala i možda u tom podatku valja tražiti odgovor na pitanje kako je pretposlednjeplasirani tim Lige 1, koji je u dosadašnjem toku šampionata zabeležio samo jednu pobedu na strani, slavio  na terenu favorita - 1:0.

A kad se ima u vidu činjenica da je Steaua igrala bez prvog golamana Arlauskisa, zatim Tanasea, Prepelica i Latovojevića, a da su je tokom prelaznog roka napustili najbolji igrači (Sanmarten i Šukala otišli na Al Itihad, a Kešeru u Al Garafu) onda ovaj rezultat i nije iznenađenje.

Izabrane vesti

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je Rapid sve vreme kontrolisao dešavanja na terenu, držao protivnika daleko od gola, igrao strpljivo i to mu se isplatilo u 59. minutu, kad je Čeh Marsel Gecov na efektan način završio akciju saigrača i prvencem  u rumunskom fudbalu obradovao nekoliko stotina gostujućih navijača.

A oni su se pre početka gradskog derbija sukobili sa pristalicama domaćeg tima, koje su preskočile ogradu i prešle u boks namenjen pristalicama Rapida, nastao je opšti haos na stadionu (prisutno oko 10.000 gledalaca), palile su se baklje, letele stolice, pa je morala da interveniše i policija.

Steaua se razbudila tek u finišu, Tanase je sa dva metra uzdrmao prečku, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, ali Steaua ne mora da brine, jer ima čak sedam bodova više od Petrolula.

I čak 12 koraka prednosti nad Astrom koja je u šokantnoj utakmici protiv Konkordije dva puta vodila, drugi put postigla gol u prvom minutu nadoknade, ali je u 94. Brazilac Velington drugi put zatresao mrežu i sprečio domaćina da osigura pobedu.

RUMUNSKA LIGA 1, 18. kolo

Petak:

Vitorul – KSMS Jaši 0:3 (0:2)
/Ćukur 26, 85, Plamada 45+1/

Petrolul – Brašov 1:0 (0:0)
/Felipe Tešeira 72/

Subota:

Gaz Metan Medijaš – Botošani 1:1 (1:0)
/Kurtean 33 - Hadnaži 72/

Otelul – Dinamo Bukurešt 0:1 (0:1)
/Nikulae 44/

Nedelja:

Astra – Konkordija Kjažna 2:2 (1:0)
/Fataj 39, 90+1 - Velington Karlos 75, 90+4/

Univerzitatea Kluž – Targu Mureš 0:3 (0:1)
/Endoje 22, Bumba 76, Hora 90+4/

Steaua – Rapid Bukurešt 0:1 (0:0)
/Gecov 59/

Ponedeljak:

17.00: Čahlaul – Kluž
19.30: Panduri – Krajova

(FOTO: Action images)


tagovi

SteauaRumunijaRapid BukureštLiga 1Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara