"Lazar Veselinović"
"Lazar Veselinović"

Veselinović dirigovao Vošinim maršom kroz Lučane, Pazarci odoleli na Banovom brdu, preokret na Banjici

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.08.14. | 21:55

Donji Srem siguran na promociji Katpoint arene, bez golova na Karaburmi

Lazar VeselinovićMeđusobne optužbe bivših i sadašnjih čelnika Vojvodine van terena, ali na travnatom tepihu sjajna saradnja prvotimaca novosadske Stare dame na čelu sa mašinovođom u liku Lazara Veselinovića. Posle ubedljivih 3:0 protiv OFK Beograda na startu superligaške sezone Lale su kvalitet demonstrirale i u Lučanima gde su na krilima raspoloženog Lazara Veselinovića savladali Mladost sa 2:1 u drugom kolu fudbalskog prvenstva Srbije.

Iskusni napadač, koji je protiv OFK Beograda upisao tri asistencije, večeras je demonstrirao golgetersko umeće i sa dva gola još jednom bio ključni igrač Voše. Prvo matematički precizan udarac Veselinović iz slobodnjaka za 1:0, a potom još jedna bomba sa 20 metara u 70. minutu.

Izabrane vesti

Tek da Mladost posle pogotka Miloša Adamovića ne pomisli da će posle iznenađenja koje je priredila Jagodini (1:1 u prvom kolu) još jednom u razmaku od samo dve nedelje poremetiti planove favorizovanom rivalu.
"Mučili smo se, ali su Veselinovićevi golovi odlučili. Najvažnije je da su osvojena tri boda", kratak je bio Vošin šef struke Zoran Marić, a ništa raspoloženiji za priču nije bio ni Nenad Milanović sa klupe domaćeg tima.
"Očekivao sam tešku utakmicu sa ekipom koja u Srbiji igra najbolji fudbal bez lopte. Pozitivno je samo to što smo dobili Ivana Markovića, koji je posle duže povrede bio u timu".

Nikola MarašTri gola i na Banjici gde je viđen preokret u režiji fudbalera Rada, koji su u prvom poluvremenu susreta sa Borcem bili potpuno inferiorni da bi u nastavku zaigrali kao preporođeni i izvojevali velikih 2:1.

Stefan Živković je posle sjajnog solo prodora doneo inicijalnu prednost gostima iz Čačka, ali nejak otpor Građevinara iz prvih 45 minuta uljuljkao je Zebre u rani san, pa se u nastavku sve promenilo za 180 stepeni.

Prvo Nemanja Mihajlović,  pa ubrzo i Nikola Maraš i za tili čas "iz dvojke u keca".
"Moram da budem zadovoljan sa tri boda iz dve utakmice, jer ne mogu da računam na igrače sa kojima smo prošli pripreme. Nadam se da će oni biti licencirani za Voždovac sledeće nedelje... Onda će sve biti drugačije", požalio se trener Rada Milan Milanović.

Kolega iz Borca Bogić Bogićević nije bio zadovoljan, jer su Čačani imali i igru i rezultat, ali kada su imali šanse da prelome utakmicu nisu ih ishoristili. Deo publike razlog je pronašao u izvođenju iz igre to tada vrlo agilnog Dejana Babića. Ali...
"Svaki ima svoje mišljenje i svako može da kaže da je ovaj ili onaj igrač najbolji. Meni se recimo nije dopalo kako je Babić realizovao neke situacije u kontranapadima. Nisam ga izveo zbog povrede, već zato što sam bio nezadovoljan onime što je pružio", kratko je komentarisao Bogićević.

Bodove je osvojio i Donji Srem, kojem je pogodak Aleksandra Stanisavljevića iz 39. minuta utakmice na preimenovaj Katpoint areni bio sasvim dovoljan za minimalac protiv Voždovca – 1:0.  Zmajevi su se prekasno probudili, pa kasni napori da dođu do izjednačenja nisu urodili plodom. Donji Srem se lako odbranio.
"Bitna pobeda posle poraza u Čačku. Voždovac je čvrsta ekipa. Morali smo da budemo oprezni, nismo srljali, dali smo gol, a osvojili tri boda što je najbitnije. Puno borbe, trčanja, igrači verovatno nisu zadovoljni što je bilo malo prostora za igru. Na sreću mi smo realizovali jednu od malobroijnih šansi", sumirao je utiske trener pobedničkog tima Nenad Vanić, uveren da sa ovom generacijom Donjeg Srea može do zlatne sredine na tabeli Superlige.

Od Voždovca se očekivao iskorak u odnosu na prošlu sezoni, ali i Zmajevi muče muke sa registracijom novajlija.
"Čestitke Donjem Sremu, poveli su u prvom poluvremenu, mi smo pokušali da izjednačimo, ali ništa više od poseda nismo imali. Imamo i dosta kadrovskih problema. Nadam se da ćemo biti bolji od sledeće utakmice jer verujem da imamo kvalitet".

Detalj sa KaraburmeNajmanje uzbuđenja bilo je na Karaburmi gde su OFK Beograd i Spartak razočarali malobrojnu publiku na Omladinskom stadionu i odigrali meč bez golova. I bez pravih uzbuđenja. Posledica neiskustva prema rečima Dejana Đurđevića, kormilara Romantičara.
"Očekivao sam bolju reakciju igrača posle poraza u prvom kolu. Nedostaje nam malo više hrabrosti u završnici. Zaslužili smo više od boda, ali nemam šta da zamerim ekipi. Imamo mlad tim i pred nama je težak i mukotrpan posao. Uz nekoliko novih igrača koji će biti registrovani i kvalitet biti na jačem nivou".

Previše razočaran uprkos bledom utisku nije bio ni trener Spartaka Petar Kurčubić.
"Očekivali smo više od ove utakmice, ali, moram da budem zadovoljan bodom. Prvo poluvreme bilo je ispod željenog nivoa, nekako smo preživeli napade domaćih koji su bili bolji i organizovaniji. Drugi deo bio je plod nedostatka samopouzdanja kada smo se uzdigli ali nismo uspeli da zapretimo domaćinu".

Podela plena i na Banovom brdu na kojem je Čukarički prikazao mnogo više od Novog Pazara, ali je morao da se zadovolji bodom posle remija od 1:1.

Rezultat kojim je Čukarički kažnje za sijaset propuštenih prilika koju su prethodile pogotku Pazaraca. Probio je u tom 72. minutu Žarko Udovičić po levoj strani i na drugoj stativi pronašao Mijića, koji je dva minuta ranije zamenio Admira Kecapa na terenu, a potom levicom iz prve savladao nemoćnog Borivoja Ristića.

Ali, radost Plavih nije dugo trajala, pošto je raspoloženi Petar Bojić samo tri minuta kasnije primio jednu loptu na 20 metara od protivničkog gola i iz okreta po zemlji tukao iza leđa zaklonjenog golmana gostiju Miloša Budakovića.

SUPERLIGA – 2. kolo:

Rad – Borac Čačak 2:1 (0:1)
/Mihajlović 55, Maraš 69 - S. Živković 38/

Mladost Lučani – Vojvodina 1:2 (0:1)
/Adamović 60 - Veselinović 40, 70/

Donji Srem – Voždovac 1:0 (1:0)
/Stanisavljević 39/

OFK Beograd – Spartak 0:0

Radnički Niš – Partizan 1:4 (0:2)
/Đorđević 64 - Grbić 1, Lazović 27, Đorđević 68ag, Škuletić 75/

Čukarički – Novi Pazar 1:1 (0:0)
/Bojić 75 - Milić 72/
21.00: Crvena zvezda – Jagodina

Nedelja:
17.00: Radnički 1923 – Napredak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Borac ČačakČukaričkidonji sremLazar VeselinovićMladost LučaniNemanja MihajlovićNikola MarašNovi PazarOFK BeogradRadSrbijaStefan ŽivkovićSuperligaFK Vojvodinafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara