"Sjajni Vestbruk"
"Sjajni Vestbruk"

Vestbruk ukočio Kralja i spalio Konjanike! Bradonja opet na 30+, Dirkenštajn zablistao kao nekad (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.17. | 08:35

Fantastični trio Klivlenda zatajio u Oklahomi, Hejvordovih 36 poena nisu pomogli Juti

Sjajni Vestbruk

Košarkaši Oklahome „upecali“ su noćas Lebrona Džejmsa, ostavili ga bez poena u poslednjoj četvrtini i zahvaljujući majstoru Raselu Vestbruku upisali zbačajan trijumf nad Klivlendom od 118:109. Vestbruk je bio na izuzetnom nivou, upisao je 26. tripl-dabl ove sezone i sa 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija (četiri ukradene lopte) omogućio Gromovnicima skalp šampiona NBA lige. 

Izabrane vesti

Viktor Oladipo postigao je 23, dok je Stiven Adams dodao 20 poena i 13 skokova koji su bili odlučujući za trijumf Oklahome. Kavalirsi su očekivali mnogo više od svoje udarne trojke, ali su Kajri Irving (28 poena), Kevin Lav (15 poena, 12 skokova) i Lebron Džejms (18 poena, sedam asistencija) nekako ostali bez goriva i nisu mogli da isprate ritam domaćina. Novajlija Derek Vilijams ubacio je 12 poena sa klupe, ali ni to nije pomoglo Konjanicima da izbegnu poraz.

Ako je pre neko veče Dirk Novicki sjajno gađao za tri, a Dalas ostao bez pobede protiv Portlanda u poslednjoj sikundi, noćas im se tragedija nije ponovila. Opet je Nemac zablistao i podsetio na slavne dane svoje prošlosti, a zahvaljujući njegovom šutu 3,3 sekunde pre kraja Maveriksi su izborili produžetak u okršaju sa Jutom. U dodatnih pet minuta Harison Barns (31 poen) ubacio je osam od 12 koševa za Dalasov veliki povratak. Veliki, jer su Telci gubili sa čak 21 poenom razlike u trećoj četvrtini, a sjajna partija Dirkenštajna i ekipe zasenila je čak i rekord sezone Gordona Hejvorda od 36 poena.  

Džejms Harden nastavlja da se igra s brojkama. Noćas je odigrao čak 25. utakmicu u kojoj je prebacio 30 poena, zahvaljujući kojima su Rakete savladale Šarlot sa 107:95. Najpoznatija brada NBA lige zabeležila je skoro pa tripl-dabl (30 poena, 11 skokova, osam asistencija). Sva petorica startera u ekipi Hjustona zabeležili su dvocifreni učinak, a uprkos izostanku Erika Gordona, jedan drugi momak sa klupe, Montrezl Herel, pomogao im je sasvim solidno sa 15 poena. Patrik Beverli je ubacio 17, dok je Rajan Anderson dodao 14 poena i njih dvojica su pogurali Hjuston. 

Na drugoj strani Kemba Voker (14 poena, pet skokova, pet asistencija) i Nikolas Batum (15 poena, osam skokova i deset asistencija) nisu pomogli Stršljenovima da izbegnu poraz na svom terenu.

U izostanku harizmatičnog Džoela Embida, Seventisikserse je predvodio rezervista Dario Šarić čijih su 24 poena pomogli Filadelfiji da savlada Orlando na gostovanju. Svega 12 sekundi ostalo je do kraja, domaćin je vodio s poenom razlike, Ersan Iljasova uhvatio loptu, a Ti Džej Mekonel pogodio na 5,8 sekundi i doneo prednost Filadeldiji. Zatim je Mekonel ukrao loptu Ivanu Furnijeu u poslednjem pokušaju Orlanda čime je ujedno ukrao i pobedu ekipi sa Floride.

Klupa Filadelfije odigrala je značajnu ulogu pošto je ubacila 65 poena, a prednjačio je Ersan Iljasova (16 koševa) jedini starter kod Siksersa sa dvocifrenim učinkom. Nekoliko igrača Orlanda pružilo je solidne partije, Serž Ibaka (16 poena), Nikola Vučević (21 poen, 11 skokova), Ivan Furnije (24 poena, devet skokova, osam asistencija). I Elfrid Pejton je dodao 15 koševa, ali je klupa gostiju nadigrala klupu domaćina koji su zbog toga platili skupu cenu. 

Nakon ofanzivnog kolapsa u Sakramentu u prethodnom meču, Seltiksi su se vratili u velikom stilu, a još jedan šou u poslednjoj četvrtini od strane svog ol-stara Ajzee Tomasa omogućio im je da slave u Portlandu protiv Blejzersa sa 120:111. Tomas je ubacio 15 od svojih 34 poena u poslednjoj deonici, što je bilo dovoljno za osmu pobedu Bostona na poslednjih devet utakmica. Preostala šestorica košarkaša Bostona zabeležili su dvocifreni učinak, a predvodio ih je Markus Smart sa 18 poena, šest skokova, pet asistencija, pet ukradenih lopti, uz 61 odsto šuta iz igre.

Na drugoj strani Demijan Lilard (28 poena, sedam asistencija, šest skokova) i Al Farak Aminu (26 koševa) bili su najistaknutiji u redovima Portlanda. 

NBA REZULTATI

Šarlot – Hjuston 95:107
Orlando – Filadelfija 111:112
Oklahoma – Klivlend 118:109
Dalas – Juta 112:105 (posle produžetka)
Portland – Boston 111:120

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dirk NovickiDžejms HardenLebron DžejmsNBA ligaRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara