Vetar i Azmun pomogli Zenitu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 14:59

Branilac titule minimalcem slavio na gostovanju Arsenalu u Tuli i ostao na liderskoj poziciji sa pristojnom zalihom

Demonstracija sile. I, tačka. Zenit nema nameru da preda krunu, pa je protutnjao kroz Tulu i nastavio pozitivan niz u Premijer ligi Rusije. Iako krajnji rezultat to ne oslikava, sastav Sergeja Semaka dominirao je većim delom meča sa Arsenalom i zaslužio više od minimalnog trijumfa u okviru 16. runde šampionata - 0:1 (0:0).

Čovek odluke bio je "Iranski Mesi", Sardar Azmun, koji je u 63. minutu krunisao sjajnu akciju svog tima. Nije mu bilo teško da iz peterca zatrese mrežu golmana Šamova na dodavanje Vjačeslava Karavajeva. Da li je tome kumovao i smer u kome je duvao jak vetar, na koji se Artjom Dzjuba požalio tokom pauze, nije poznato, međutim sva je prilika da je i trener Semak napravio odličan potez kada je Driusija zamenio Jerohinom. Vezni red Zenita nije funkcionisao u prvom poluvremenu, pa je Argentinac ostao u svlačionici, a rezervista Jerohin bio jedan od ključnih šrafova u mašineriji iz Sankt Petersburga.

Izabrane vesti

Poslednja dva izleta Zenita u Tulu završila su se neslavno. Arsenal je proteklih sezona umeo da bude kost u grlu Lavova sa Gasprom arene, pa očigledno Semak nije želeo da se kocka, već je na teren poslao najjače raspoložive snage. 

Srpski internacionalac Branislav Ivanović sa trakom na ruci je odigrao čitav susret, dok je Goran Čaušić u dresu Arsenala odigrao 48 minuta.

RUSIJA 1 - 16. kolo

Petak
Ahmat - Ural 0:0

Subota
Rubin - Dinamo Moskva 0:1 (0:1)
/Šimanski 23/

Rostov - Tambov 1:2 (1:0)
/Sigurdarson 7 - Melkadze 53, Obukov 70/ 

Spartak - Krila Sovjetov 2:0 (1:0)
/Ponse 3, Bakaev 82. penal/

Nedelja
Orenburg - Ufa 0:0

Arsenal Tula (3,80) Zenit 0:1 (0:0)
/Azmun 63/

Soči - CSKA Moskva *** u toku
17.00: (2,20) Lokomotiva (3,40) Krasnodar (3,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara