Nemanja Vico
Nemanja Vico

Vico je 13. čovek: Savićevih 12 veličanstvenih i debitant iz Katanije

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 13:43

Spisak Srbije za EP u Barseloni

Jedan debitant i 12 veličanstvenih! Selektor Srbije Dejan Savić je presekao i saopštio spisak vaterpolista na koje računa na Prvenstvu Evrope u Barseloni.

Trofejni stručnjak se opredelio za proverene snage, one koji su za vreme njegovog mandata osvojile svako takmičenje u kome su učestvovali, a pridodao im Nemanju Vica, centra italijanske Katanije, koji se sjajnom sezonom i dobrim radom u pripremnom periodu izborio za status.

Izabrane vesti

Na Savićevom spisku nalaze se: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC Budimpešta), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Katanija), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović  Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC Budimpešta).

Kapiten je Filip Filipović, koji je tu ulogu obavljao posle povlačenja iz reprezentacije Živka Gocića.

Dejan Savić

Selektoru Dejanu Saviću u stručnom štabu će pomagati treneri Stefan Ćirić, Žarko Petrović, Vladimir Pavlović, lekar dr Nikola Repac i fizioterapeuti Vladimir Radović i Marko Jović.

Prvenstvo Everope, na kome Delfini, brane zlato iz Beograda 2016, na programu je od 16. do 28. juna u Barseloni, a naš tim se nalazi u Grupi D, sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom. Pobednici četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale, a drugi i treći će do njega moći da se probiju kroz borbe u osmini finala.

Srbija u Kataloniji napada četvrto uzastopno evropsko zlato, jer je pre Beograda bila najbolja u Ajndhovenu 2012. i Budimpešti 2014, a od raspada SFRJ ima još tri najsjajnija odličja (Budimpešta, 2001. Kranj, 2003. i Beograd 2006).

FOTO: MN Press


tagovi

Dejan Savićvaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpoluNemanja Vico

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara