""
""

Vilja: Preplivao bih Atlantik ako bi me Del Boske opet pozvao

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.03.15. | 11:28

Najbolji strelac u istoriji španske reprezentacije demantuje da se oprostio od dresa sa državnim grbom

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Španije David Vilja, trenutno član američkog Njujork Sitija, rekao je da bi "preplivao Atlantik" kada bi ponovo dobio poziv selektora.

"Plivajući bih otišao na poziv Visentea Del Boskea", rekao je Vilja u intervjuu za španski radio "Onda sero", čime je praktično demantovao da se posle Mundijala u Brazilu oprostio od reprezentacije.

Izabrane vesti

"Nikada ne bih rekao ''ne'' reprezentaciji. Od malih nogu sanjao sam da igram za velike klubove, ali je prvi dres u mojim snovima bio španski", rekao je Vilja, član šampionskog tima tima Crvene furije na šampionatu Evrope 2008. i prvenstvu sveta 2010. godine.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 97 utakmica i postigao rekordnih 59 golova. Karijeru je počeo u Sportngu iz Hihona, a potom je nastupao za Saragosu, Valensiju, Barselonu i Atletiko Madrid. Sa svim klubovima je osvajao trofeje, a posebno će pamtiti tri godine na Kamp Nou, gde je osvojio sve što se moglo - dve titule u Primeri, Ligu šampiona, Kup kralja, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Španije i Evrope.

Tituli se radovao i sa Atletikom, dok je sa Saragosom i Valensijom osvajao Kup kralja. U dresu Njujork Sitija započeo je odlično, posle dve utakmice ima gol i dve asistencije, a minulog vikenda proglašen je za igrača kola u MLS ligi.

(foto: Action Images)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalEvropaDavid Vilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara