"Standard"
"Standard"

Visok napon u Liježu: Navijači Standarda izazvali prekid zbog trenera! Projektil Gedoza leteo 173 km na sat (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 22:29

Fenjeraš Zulte Varegem slavio kao gost 2:1, Čavrić i Milinković-Savić igrali za Genk

StandardLetnja rasprodaja svega što je vredelo i pogrešna odluka da ostave na klupu neiskusnog trenera Gaja Luzona i te kako uzima danak u Standardu. Klub iz Liježa je katastrofalno započeo novu sezonu, na deset prethodnih mečeva osvojio je svega 12 bodova, pa je vladalo opšte nezadovoljstvo kod navijača, a sve je kulminiralo kada je bilo jasno da će u 11. kolu Pro lige i fenjeraš Zulte Varegem da se osladi. Tada su navijači odlučili da potpuno preuzmu stvar u svoje ruke...

Nekih 20 minuta pre kraja, pri minimalnom vođstvu gostiju, besni navijači su došli do klupe sa domaćim igračima i zasuli ih čime su sve stigli, pa je sudija Vertanten morao da prekine meč i pošalje igrače u svlačionicu dok se situacija ne smiri.

Izabrane vesti

Posle nekih 15 minuta meč je nastavljen, kao i agonija za Standard i njegove igrače. Troisi je duplirao prednost Zultea dva minuta pre kraja, a sve što je klub iz Liježa uspeo da uradi bio je počasni pogodak M’Pokua u 90. minutu, tako da je doživeo peti poraz u aktuelnoj sezoni.

Drugom vezanom pobedom u prvenstvu, a petom nad Lokerenom, Klub Briž je na najbolji način iskoristio kiks Anderlehta i sad mu je šampion u vidokrugu, s obzirom da posle 11. kola Prolige, ekipa Mišela Prudoma ima samo tri poena zaostataka.

Klub Briž se prililčno namučio da dođe do celog plena, ali mu je tu tome znatno pomogao desni bek domaćeg sastava Jorgos Galicios, u 70. minutu je isključen, a brojčani jači gosti umeli da iskoriste tu prednost. Izuzetno efektan gol postigao je Brazilac Felipe Gedoz, poslao je projekt brzinom od 137 kilometara na čas za vođstvo 2:1.

U poslednjoj utakmici 11. runde Genk je na Kristal areni lako izašao na kraj sa Vesterloom, zahvaljujući ekspresnom vođstvu, pošto je postigao dva gola do 6. minuta i tako utabao put ka tek drugom trijumfu pred svojim navijačima.

Srpski vezista Aleksandar Čavrić bio je starter i igrao je 73 minuta, dok je Sergej Milinković-Savić dobio priliku u završna 21. obojica su zaradili po žuti karton.

(FOTO: Action images)

PRO LIGA, 11. kolo

Subota:
Mehelen – Anderleht 1:1 (1:0)
/Kordaro 21 – Defur 62/

Ostende – Muskron 0:0

Kortrijk – Beveren 2:1 (1:0)
/Santini 7, 90+1 - Emon 63 penal/

Serkl Briž – Lirs 1:2 (1:1)
/Šukuta-Pasu 39 penal - Masika 10, Keita 49/

Gent – Šarlroa  2:2 (1:1)
/Foke 43, Raman 80 - Tainmon 25, 90+3/

Nedelja:
Standard – Zulte Varegem 1:2 (0:1)
/M‚Poku 90 - Bongonda 21, Trosi 88/

Lokeren – Klub Briž 1:3 (1:1)
/Vanaken 16 - Iskuerdo 4, Gedoz 73, Rafaelov 90+4/
Genk - Vesterlo 3:1 (2:1)
/Embojo 2, Žorio 6, Šrejvers 78 - Anis 12 /

(FOTO: Action images) 


tagovi

BelgijaEvropaGaj Luzonprekid utakmiceŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara