"slavlje Vojvodine u Beogradu"
"slavlje Vojvodine u Beogradu"

Vojvodina sa Marakane katapulitrana ka Evropi! Gospodine Edson, vi ste najslabija karika: Napustite Zvezdinu kuću! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.16. | 18:52

Novosađani savladali kombinovani sastav Crvene zvezde i došli do kapitalnih bodova - 3:1

slavlje Vojvodine u BeograduSa beogradskih brda u evropske visine! To bi mogla da bude ruta fudbalera Vojvodine koji su posle Čukaričkog na obe plećke oborili i novog šampiona  - Crvenu zvezdu. Oslanjajući se na kontranapade tim Nenada Lalatovića nije ostavio poseban utisak, ali je savršeno precizno grizao ubedljivo najslabiju kariku u šarenom sastavu crveno-belih. Nije teško pogoditi da je Brazilac Edson, sada već po navici, otvorio kapiju i kandidao se da u junu dobije kartu u jednom smeru. Njegovi uništitelji su združenim snagama bili dvostruki strelac Nikola Trujić i nekadašnje krilo Partizana Filip Malbašić.

Končanih 3:1 moglo je da izgleda i mnogo ubedljive, mada je Zvezda u drugom delu prvog poluvremena i na početku nastavka bila bolji rival. Međutim, možda Stara Dama našeg fudbala ne bi popila gratis turu koju je dobila odlukom Zvezdinog stručnog štaba da u postavu uvrsti većinu igrača sa minornom minutažom u većem delu sezone... Lale je početničkim greškama, sada već u njegovom prepoznatljivom stilu, pomenuti Edson, pogurao do druge uzastopne pobede i skalpa šampiona. Brazilac više nije za komentarisanje pošto se njegova neuspešna misija mogla naslutiti još na premijeri protiv Mladosti iz Lučana. Siže je da je Vojvodina igrala znalački na rezultat, a Zvezda na mahove sa neuigranom postavom. Ishod možda i očekivan spog spoznaje da su odgovorni iz Ljutice Bogdana odavno planirali da posle overenog šampionata šansu pruže "drugopozivcima" i talentima iz omladinske škole. Samo to će teško amnestirati pojedince od slabog učinka.

Izabrane vesti

Stare, loše navike iz finiša prolećne sezone kombinovani tim Crvene sačuvao je u duelu sa Vojvodinom. Još opijeni šampionskim šampanjcem crveno-beli su prespavali dobar deo poluvremenu, potrudivši se da Vojvodina "lagano" stvara šansi iz prostih polukontri u uvodnom delu meča. Ono što nije pošlo za rukom Dejanu Melegu, jeste Nikoli Trujiću. Napadač Vojvodine je ušao iza leđa Edsonu i zatim lako prevario Supića... Bio je to još jedan u nizu neispirativnih mečeva za igranje i pisanje, ali Zvezdini "rezervisti" su posle vođstva Lalatovićevog tima činili sve da sačuvaju ponos. Imali su i skriveni motiv - borbu za status u narednoj takmičarskoj godini.

Vojvodina se ograničila na kontre, golom Trujića kao da je ispunila sve ambicije i pomogla Zvezdi da je "udavi" visokim presingom. Otkravio se David Babunski, Marko Grujić kao da prvi kapitenski nastup nije želeo da obeleži lakim porazom. Šansa Srđana Plavšića bila je uvod u totalnu inicijativu Crvene zvezde. Vrlo dobru šansu prokockao je i Petar Orlandić, ali je onda Marko Grujić novinarima i prijateljima kluba stavio melem na oči koje nisu videli zadržajan meč. Bila je to klasična minijatura iz jesenje sezone novog člana Liverpula: provukao je loptu kroz noge Lazaru Rosiću, a zatim lako naciljao dalji ugao Marka Kordića.

Vojvodina uopšte nije žurila u situacijama kada se činilo da je je Zvezda ščepala za gušu i delovala kao da će joj slomiti vrat. Domaćin je gradio ofanzivu, a Edson razgrađivao kompletan sistem. Kao u 58.minutu kada je pored njega Malbašič delovao superiorno baš kao osmak u sudaru sa pubertetlijom iz petog razreda. Okrenuo ga je suviše lako i omogućio da Trujić da drugi gol.

Zvezda je komplikovala u ofanzivi, a Vojvodina opet uporno čekala da Edson pritisne oroz i ubije i onako klimav voljni momenat domaćina. To se i desilo, pošto je Brazilac dao poprečnu loptu za koje treneri petlića u provincijskim školama fudbala udaraju zauške i teraju iz igre...

Kako bilo Vojvodina je slavila, Zvezda će imati priliku da popravi utisak u sutrašnjem okršaju sa Olimpijakosom. Uostalom tada će na terenu biti prvi tim...

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:3
/Grujić 45 - Trujić 21i 56, Paločević 69/

Stadion: Crvene zvezde;
Igrano bez prisustva gledalaca;
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Supić, Cvetković, Stojanović, Edson, Anđelković - Ristić (od 64. Stojanović), Grujić, Gavrić, Plavšić (od 69. Vijeira), Babunski - Sikimić  (od 6. Orlandić).

VOJVODINA (4-2-3-1): Kordić - Puškarić, Miletić, Rosić (od 46’ Lakićević), Nastić - Jovančić (od 54. Sekulić), Maksimović, Malbašić, Meleg (od 54. Paločević), Babić - Trujić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaNikola TrujićEdson SilvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara