"problemi u Novom Sadu"
"problemi u Novom Sadu"

Voša na ivici ambisa: Dug bar 5.500.000, igrači samo delom u vlasništvu kluba, Uprava traži mandat na četiri godine

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.16. | 17:13

Skuština u utorak od 19 sati bira - novi Statut ili odlazak aktuelnog rukovodstva

problemi u Novom SaduU razmaku od nekoliko meseci od priča o šampionskim ambicijama do priznanja da su se na “Karađorđu“ zapatili ozbiljni problemi. Toliko veliki da ugrožavaju funkcionisanje kluba, pa su čelni ljudi Vojvodine apelovali na delegate Skupštine da na sutrašnjoj sednici (19 sati) ili pristanu na promenu Statuta i prihvate predlog da se mandat uprave ubuduće oročava na četiri godine ili da potraže nove rukovodioce.

Predsednik Voše Vojislav Gajić pojasnio je da je trenutni dug kluba oko 5.500.000 evra i to bez sudskih sporova što znači da bi mogao da se ispostavi i kao veći, te da postoji i ozbiljan problem sa procentima u ugovorima fudbalera koji nisu u potpunosti u vlasništvu novosadskog Superligaša.
"Ovo su procenti koje neke druge strane imaju u ugovorima sa igračima: Kordić i Perić 30%, Bureković 25%, Vladimir Kovačević, Trujić i Aksentijević 40%, Planić, Lakićević i Gavrić 50%, Ašćerić 50%, Paločević izlazna klauzula 500.000 evra, Trifunović slobodan da ode bilo kad, a dobija 5.000 evra mesečno, naš najbolji fudbaler Dejan Meleg 50% za preko 300.000 evra...", poručio je Gajić, a preneo portal Mondo.rs.

Izabrane vesti

Gajić je dodao i da bi klub otišao u bankrot da letos u Upravni odbor nije ušao predsednik Vošinog poslovnog tima Dragoljub Zbiljić i uneo svojih “300.000 ili 400.000 evra“. Sada je i sponzorski pul na pragu izlaska. Tačnije, pita se Skuština.
"Poslovni tim, sačinjen od 20 kompanija, spreman je da odgovori i mnogo većim izazovima nego što je to konsolidacija FK Vojvodina. Da bi se reprogramirali dugovi nasleđeni od prethodnih uprava, potrebno je da založimo lične garancije. Međutim, ni predsednik Gajić, ni ja, niti bilo koji član uprave ne može da preuzme na sebe obavezu da će nešto biti regulisano za tri ili pet godina, ako zavisimo od skupštinske većine koja može da se promeni preko noći. To je suština cele priče i zato tražimo punu podršku Skupštine da nam dozvoli dalje da radimo. Ako tako ne bude bilo, od srede će, pretpostavljam, upravljanje klubom preuzeti predsednik Skupštine", kaže Zbiljić.

Dragoljub Zbiljić

Još mnogo drugih stvari smeta Vošinim čenicima. Pa i neke koje se tiču ekipe. Naime, ranija informacija da su zbog nerazjašnjenog statusa u klubu iz tima sklonjeni Dušan Mićić, Nenad Gavrić, Marko Vukasović i Filip Knežević dobila je novo poglavlje.
"Ne igraju, ali mesečn o zarađuju 30.000 evra. Klub je tako za dve godine zadužen 1.000.000 evra, a dobar deo njih ne sedi ni na klupi", ljutito će Gajić.

Prema njegovim rečima budžet krcka, a to ne opravdava ni omladinska škola Voše, iako važi za jednu od najboljih u Srbiji. Međutim, to se u poslednje vreme ne vidi.
"Dve godine Omladinska škola nije izbacila nijednog momka, a košta 40.000 evra mesečno. Prvi put se dešava da klub nema nijednog igrača iz omladinske škole koji će na transferu doneti pare. Ne postoji. Taj koji nešto postoji ima klauzulu i procenat, i to se ne dešava prvi put. Kad bih to raščistio na zimu, ja bih najsrećniji na svetu. Ide leto i ti mladi ne mogu ništa do naredne jeseni. Ovaj klub mora da obezbedi bar milion i po evra za plate i sve ostalo i da mora da reši bar milion za komercijalne dugove".

Sponzori će sve skupa pomoći sa nešto više od 700.000 evra koliko su na “Karađorđe“ doneli otkako su preuzeli brigu o klubu. Nisu zadovoljni onim što su do sada videli u srpskom fudbalu.
"U svom prvom intervjuu, rekao sam da je sezona 2018/19. ona u kojoj ova uprava očekuje da Vojvodina ostvari velike rezultate u domaćim takmičenjima, ali i u Evropi. To je zato što moramo da preležimo neke dečje bolesti, jer klub je bio spušten na niske grane, pa tako ni suđenje arbitra Bojana Nikolića u petak nije slučajno. To je pokazatelj odnosa prema FK Vojvodina, ali verovatno iz prethodnog perioda. To će se možda dešavati i u narednoj sezoni, i u onoj posle te, ali da bismo postali veliki klub, jednostavno moramo da se pomirimo s tim na najbolji mogući način", ističe Zbiljić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK VojvodinaVojislav GajićSuperligaSrbijaDragoljub Zbiljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara