""
""

Voša se rastrčavala u Letoniji! Protiv Sampa će morati dva puta brže (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.07.15. | 19:53

Novosađani rutinski sačuvali prednost i remijem protiv Spartaksa zakazali duel sa slavnim italijanskim klubom – 1:1

                                   (OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA IZ LETONIJE)

Izabrane vesti

Plasman u treće kolo kvalifikacija ostvaren je još na Karađorđu. U Jelgavi je samo potvrđeno da je Spartaks ipak tek trećeligaški klub na evropskom nivou, ali je Vojvodina u Jeglavi propustila priliku da našoj zemlji donese još koji bod za UEFA listu. Novosađani su bili nadomak pobede, iako su propustili sijaset šansi, ali je trenutak dekoncentracije u finišu ispisao konačan rezultat – 1:1.

Mogli su istina gosti do još nekog gola,  probali su još u prvom poluvremenu – kada se očekivao najveći pritisak nejakog tima iz Jurmale – Siniša Babić, Mirko Ivanić, Igor Đurić, Bojan Nastić i Aleksandar Stanisavljević, ali su ili bili neprecizni ili je raspoloženi golman Spartaksa Pavels Davidovs branio te šuteve. Sa druge strane jednom je posle konfuzije u Vošinoj odbrani na korner sa leve strane lopta na drugoj stativi pala pred Naurisa Bulvitisa, ali kapiten Spartaksa nije uspeo da je iskontroliše već je tukao preko gola,

Odbrana Zlatomira Zagorčića je dakle obavila svoj deo zadatka (u drugom poluvremenu gol besposlenog Srđana Žakule ugrozio je samo još rezervista Eriks Punculs), iako skromni kvalitet protivnika ne dozvoljava izvođenje bilo kakvih zaključaka.

Navala je međutim “šlajfovala“ u poslednjoj trećini terena. Delom sigurno i zbog odsustva povređenog Miljana Mrdakovića. Posle manje od deset treninga sa ekipom bilo je uočljivo da se Ognjen Ožegović još nije na pravi način upoznao sa idejama saigrača. Mirko Ivanić nije odigrao svoj najbolji meč, mada je 37. minutu na malom prostoru uspeo da se izbori za prostor i zagreje dlanove Davidovsu, pa su sve opasne akcije Novosađana uglavnom išle preko Aleksandra Stanisavljevića, na startu sezone ubedljivo najjačeg oružja u Vošinom arsenalu. Posebno kada se svira slobodan udarac u zoni šuta. Ovaj put doduše Stanisavljević nije uspeo da nastavi seriju evrogolova na evropskoj sceni, pošto je u 56. minutu večeras perfektni Davidovs uz pomoć prečke zaustavio još jedan Stanisavljevićev projektil.

Na levom boku nekoliko puta je opasno povukao i vrlo dobri Bojan Nastić, ponavljao se, ali je opšti utisak da će u sledećem kolu sve to morati mnogo brže, jače, tečnije. Bez obzira što je Vojvodina bila nadomak pobede posle gola Kordića u 82.minutu. Ipak, trenutak dekoncentracije u odbrani gostiju doneo je Spartaksu pozitivan rezultat. Strelac je bio Frančesko Vivakva.

 Sampdorija neće tolerisati ni najmanju grešku. Niti će se uplašiti lopte na 30 metara od njenog gola. A Vojvodina ima obavezu da se u dvomeču sa italijanskim prvoligašem pokaže  u najboljem svetlu. U čast Vujadina Boškova.

SPARTAKS JURMALA – VOJVODINA 1:1 (0:0)

/Kordić 82 – Vivakva 90)

Stadion: Zemgales, Jelgava;

Gledalaca: Oko 500;
Sudija: Ričard Liesveld (Holandija);

Spartaks (4-4-1-1): Davidovs – Mežs, Bulvitis, Nazarenko, Šlampe – Abdultaofik (od 46. minuta Mickevišs), Maksimenko, Ulimbaševs, Vivakva – Bespalovs (od 54. minut Punculs) – Taki (od 69. minuta Stuglis);

Vojvodina (4-2-3-1): Žakula – Lakićević, Pankov, Đurić, Nastić – Sekulić, Maksimović – Stanisavljević (od 73. minuta Stamenić), Ivanić (of 69. minuta Paločević), Babić – Ožegović (od 80. minuta Š. Kordić).


tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaSrbijaOgnjen OžegovićMirko IvanićLiga EvropeEvropaBojan Nastić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara