""
""

Vreme čuda u Rumuniji: Krajova hita ka Evropi, jer duže od pola godine ne zna za poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.15. | 21:58

Kluž osramotio Astru, Univerzitatea u borbi za opstanak bolja od Rapida

Vreme čuda u Rumuniji. U tamošnjem fudbalu sve je moguće, pa i to da se u Evropu plasira Univerzitatea iz Krajove. Maleni klub sa juga države grabi ka plasmanu u Ligu Evrope, jer je dugačku seriju bez poraza produžio na 18. utakmicu. Poslednja žrtva tog niza, započetog još 15. septembra prošle godine, je očajni Ocelul, nekadašnji učesnik Lige šampiona, koji proživljava teške dane i posle još jednog poraza nalazi se zakovan za dno tabele - 0:1.

Junak Krajove bio je napadač iz Jordana Tar Fajed Al Bava, koji je peti gol u sezoni postigao u 57. minutu i tako pomogao svom timu da se probije na treće mesto, iskoristivši kiks Astre.

Izabrane vesti

A Astra je u 24. rundi pretrpela ozbiljan udarac na ambicije da se dočepa međunarodne scene, jer je pretrpela prvi poraz na svom terenu još od 27. oktobra prošle godine. I što je za nju još gore, presudio joj je Kluž, koji je do ovog kola bio poslednji na tabeli (usled one kazne prilikom koje su mu oduzeta 24 boda). Bio je to brvi trijumf Kluža posle četiri vezane utakmice na gostujućim terenima, na kojima njegovi fudbaleri nisu ni gol postigli, ali sad je pogodak defanzivca Jonuta Larije označio prekid tog posta.

I treći meč subotnjeg programa u Rumuniji odlučen je jednim golom. Delo je Žofrija Kastiliona iz Klužovog gradskog rivala Univerzitatee koja je u direktnoj borbi za opstanak savladala Rapid iz Bukurešta.

LIGA 1 – 24. kolo:

Petak:

Targu Mureš – Jaši 1:0 (1:0)
/Bumba 22/

Dinamo Bukurešt – Botošani 0:0

Subota:

Ocelul – Krajova 0:1 (0:0)
/Al Bava 57/

Astra – Kluž 0:1 (0:0)
/Larije 55/

Univerzitatea Kluž – Rapid Bukurešt 1:0 (0:0)
/Kasrilion 57/

Nedelja:

14.30 Konkordija – Brašov
17.00 Čahlaul – Vitorul
19.30 Gaz Metan – Steaua

Ponedeljak:

19.30 Petrolul - Panduri

(FOTO: Action images)


tagovi

Univerzitatea KrajovaUniverzitatea KlužRumunija liga 1RumunijaRapid BukureštLiga 1EvropaCFR Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara