""
""

Vreme je da počnete da se plašite Hofenhajma! Zule kao maljem po Herti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.16. | 17:35

Peta uzastopna pobeda Hofenhajma

Hofenhajm se ne šali! Momci sa sela slavili su kod kuće u jednom od derbija devetog kola Bundeslige protiv berlinske Herte sa 1:0. Ekipa ultratalentovanog  Julijana Nagelsmana ostala je tako jedna od tri u šampionatu koje nemaju poraz, a u tom društvu su još neprikosnoveni Bajern i debitant u eliti, Lajpcig.

Izabrane vesti

To je Hofenhajmu bila peta uzastopna pobeda u šampionatu i takav niz nema čak ni moćni Bajern. Mogao je današnji trijumf da bude i znatno ubedljiviji, ali su se napadači Hofenhajma propisno obrukali pred golom rivala.

Ipak, u 31. minutu talentovani štoper, koji bi trebalo da bude budućnost nemačkog fudbala, Niklas Zule našao se na pravom mestu i iskoristio centaršut Kerema Demirbaja.

Herta, koja je četvrta na tabeli, u ovaj meč ušla je osokoljena sa dve vezane pobede, u drugom poluvremenu je mogla da stigne do izjednačenja, ali šut Vedada Ibiševića zaustavio je odlični golman Oliver Bauman.  

Gosti su u poslednjih pet minuta krenuli u totalnu ofanzivu, a to je Hofenhajm propustio da dodatno kazni. Prvo je Andrej Kramarić imao zicer, ali je čuvar mreže Herte sprečio štetu. Kasnije je šutirao i Sandro Vagner, ali je lopta otišla pored gola.

Na kraju im se ovi promašaji nisu obili o glavu, a ovo je berlinskoj ekipi bio treći uzastopni poraz na gostovanju na Virsol Rajn Nekar areni.

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak:
Menhengladbah - Ajntraht 0:0

Subota:
Majnc - Ingolštat 2:0 (0:0)
/Mali 51. penal, Oztunali 86/

Volfzburg - Leverkuzen 1:2 (1:0)
/Arnold 37 - Mehmedi 79, Jedvaj 84/

Augzburg - Bajern 1:3 (0:2)
/Čeol 67 - Levandovski 19, 47, Roben 21/

Verder - Frajburg 1:3 (0:2)
/Garsija 67 - Filip 29, Grifo 39. penal, Abraši 75/

Darmštat - Lajpcig 0:2 (0:0)
/Zabicer 57, 82/

Dortmund - Šalke 0:0

Nedelja:
Hofenhajm - Herta 1:0 (1:0)
/Zule 31/

17.30: Keln - Hamburger

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Sandro VagnerOliver BaumanNiklas ZuleJulijan NegelsmanHertaAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara