"Vukoičić"
"Vukoičić"

Vukoičić: Brine me odbrana, nisam zadovoljan

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 19:56

“Ovo nije pravi put kada je odbrana u pitanju. Nekoliko loših odluka u defanzivi uticalo je na to da uđemo u neizvesnu završnicu i da jedna lopta odlučuje“, rekao je strateg Zvezde

Vukoičić

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je posle pobede protiv Cibone da nije zadovoljan kako je njegov tim večeras odigrao odbranu.

Izabrane vesti

Zvezda je u neizvesnoj završnici i šutem za tri poena Marka Simonovića savladala Zagrepčane sa 97:95, u 23. kolu regionalne Jadranske lige.
"Ovo nije pravi put kada je odbrana u pitanju. Moja glavna zamerka u pauzi između dva poluvremena i posle 51 primljenog koša je da moramo da ih pritisnemo i pojačamo u odbrani, ali protivnik je imao izvanredne procente šuta za dva i tri poena. Šutirali su izuzetno i oni koji nisu dobri, pogađali su čak i preko ruke. Većina stvari bila je dobra, ali nekoliko loših odluka u odbrani je uticalo da uđemo u neizvesnu završnicu i da jedna lopta odlučuje“, rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je značaj pobede protiv Cibone višestruk.
“Svaka pobeda je važna i teška. Ova je bila teža iz više razloga, jer smo je upisali pre nego što je utakmica počela. Upozoravao sam igrače na to. Pokazali smo da možemo da stignemo i kada ne ide kako treba, kada smo imali minus sedam poena. Dobili smo dobrim šutem i odbranom u poslednjem napadu“, dodao je Vukoičić.

Prvotimac Zvezde Demarkus Nelson, koji je meč završio sa 17 poena, rekao je da su crveno-beli pobedili zahvaljujući boljem napadu.
“Bilo je mnogo neizvesnije i teže nego što smo želeli, moramo da im čestitamo, jer su pogodili dosta teških šuteva. Mi smo grešili u odbrani, posebno u rotaciji i prilikom preuzimanja igrača. Napadački smo igrali dobro, obično se kaže da utakmice dobije odbrana, ali večeras moram da istaknem da smo to uradili zahvaljujući dobrom napadu“, poručio je Nelson.

Crvena zvezda je ostvarila 17. pobedu u dosadašnjem delu takmičenja i ostala u trci za prvo mesto sa Igokeom.

(Foto: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaKK Crvena zvezdaSrbijaVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara