"Vlada Vukoičić"
"Vlada Vukoičić"

Vukoičić: U Laktašima nema favorita

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.13. | 13:15

“Sve ekipe će imati problem, jer pojedini igrači će biti van sistema zbog dozvoljenog broja stranaca u našoj Super ligi. To se odnosi na Zvezdu, Radnički i Partizan, ali ni Igokea neće biti izuzetak, jer u Bosni postoji pravilo o broju mladih igrača pa će i oni na neki način morati da kalkulišu. Sve to če sigurno uticati na formu”, rekao je strateg crveno-belih

 

Vlada VukoičićKošarkaši Crvene zvezde Telekom su obezbedili su učešće na Fajnal-foru ABA lige kao drugoplasirani tim prvenstva, bez obzira na poraz od Radničkog u Kragujevcu. Crveno-beli su pali u veoma dramatičnom finišu u hali Jezero, a bukvalno je jedna lopta odlučila pobednika utakmice – 80:75.

Izabrane vesti

Trener Zvezde Vlada Vukoičić svestan je da izostanak povređenog Vuka Radivojevića i prehlađenog Igora Rakočevića imao veliki uticaj na lošu igru tima.
“Utakmica je na kraju završena sa pet poena razlike u korist Radničkog, a sam rezultat ne govori u prilog tome koliko je bilo neizvesnosti. Duel je praktično rešila jedna lopta u poslednjim sekundama”, rekao je Vlada Vukoičić, a zatim dodao:
“Imali smo brojne probleme zbog povrede Vuka Radivojevića. Međutim, na njegov izostanak smo bili pripremljeni, jer se nekoliko dana pre utakmice znalo da zbog problema sa kolenom neće igrati. Zato je za nas mnogo veći peh bilo neigranje Igora Rakočevića koji je pred polazak u Kragujevac osetio zdravstvene probleme. Dobio je visoku temperaturu, pokušao je da se zagreje, ali bukvalno nije mogao da stoji na nogama, a kamoli da igra. I pored velikog angažovanja našeg medicinskog tima nismo uspeli da ga osposobimo za ovaj meč i to je bio naš veliki hendikep”.

Crveno-beli će u polufinalu Fajnal-fora ABA lige, koji je na programu od 25. do 27. aprila u Laktašima, sastati upravo košarkašima Radničkog.
“Pred poslednje kolo mi smo bili zabetonirani na drugom mestu, bez obzira na sve ostale rezultate. Međutim, to nije uticalo na naše ambicije i motivaciju. Pomalo su mi smetale neke najave koje su govorile da je ovo utakmica u kojoj niko neće želeti da pobedi. Međutim, svako ko je gledao i pratio što se sve dešavalo na terenu, kako se razvijala utakmica, kakvih je kontakata bilo i kako se kretao rezultat, sve to pokazuje da takve najave nisu bile ozbiljne, već u sferi nagađanja”, objasnio je Vukoičić, koji je potom izneo svoje mišljenje o učesnicima F4:
“Između Partizana i Radničkog nema mnogo razlika, jer su to dva fantastična tima, koja igraju jako dobro. Međutim, i mi i Igokea posedujemo kvalitet, ko god je došao do završnog turnira regionalne lige morao je mnogo toga da prođe”.

Strateg crveno-belih je istakao da u Laktašima neće biti favorita.
“Ambicije Zvezde od početka sezone su poznate. Naš cilj nije samo bio da odemo u Laktaše, već da s jedne strane obezbedimo plasman u Evroligu, ali i da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. Daleko od toga da će to biti lako ostvariv cilj. Mislim da u Laktašima neće biti favorita. Ima još dosta vremena do početka turnira, a svedoci smo da na dan utakmice neki igrač može da se povredi, izostane iz tima i time sve promeni”, ističe Vukoičić, koji je za kraj dodao:
“Sve ekipe će imati problem, jer pojedini igrači će biti van sistema zbog dozvoljenog broja stranaca u našoj Super ligi. To se odnosi na Zvezdu, Radnički i Partizan, ali ni Igokea neće biti izuzetak, jer u Bosni postoji pravilo o broju mladih igrača pa će i oni na neki način morati da kalkulišu. Sve to če sigurno uticati na formu. Međutim, činejnica je da četiri najbolja tima igraju finale, da su tri tima iz Srbije što je veliki uspeh i pokazatelj našeg kvaliteta u odnosu na region. Sve prognoze o konačnom plasmanu su nezahvalne”.

(FOTO: kkcrvenazvezda.rs, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaFilip ČovićIgor RakočevićJadranska ligaSrbijaVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara