"Sa mališanima iz OŠ Vuk Karadžić"
"Sa mališanima iz OŠ Vuk Karadžić"

Za bar jedan dan sa osmehom – Dejan Stanković na Kosovu i Metohiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.03.15. | 21:15

Proslavljeni fudbaler u pratnji državnog sekretara za sport Predraga Peruničića posetioZvečan kako bi prisustvovao premijeri filma Enklava i tom prilikom posetio klubove Trepča i Zvečan i OŠ Vuk Karadžić

Sa mališanima iz OŠ Vuk KaradžićProšlo je tačno 11 godina od neljudskog pogroma nad srpskim civilima na Kosovu i Metohiji. Rane još nisu zacelile, ni položaj srpskog življa nije se popravio, ali barem na dan stanovnicima južne pokrajine raspoloženje se popravilo. Proslavljeni srpski reprezentativac posetio je Zvečan kako bi pogledao premijeru filma "Enklava".

U pratnji dvojice sinova, starijeg Stefana i srednjeg Filipa, bivši igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera je prvo posetio fudbalske klubove Trepču i Zvečan i uručio im dve garniture dresova i lopte za trening. Najdirljiviji momenat svakako je bio odlazak u OŠ Vuk Karadžić i druženje sa njenim polaznicima, koji su takođe dobili opremu i lopte za nastavu fizičkog vaspitanja.

Izabrane vesti

Tek na kraju premijera filma na čijem je kraju Stanković četvorici dečaka koji kao naturščici glume u "Enklavi" – glavni glumac je sve vreme u Dejanovom dresu – uručio dresove reprezentacije Srbije sa svojim imenom i brojem 10 na leđima. Zauzvrat je dobio majice filmske ekipe.
"Film gađa direktno u glavu: Veoma iskreno, istinito, jako. Ostavio je utisak na mene, uveren sam i na sve druge prisutne. Pre svega jer oslikava realnost sa terena, pokazuje da ljudi teško žive. Biću presrećan ako sam uspeo barem jedno popodne da im ulepšam i da budem tu za njih", kratko je posle premijere rekao Stanković.

Sa zastavom Crvene zvezde(FOTO: crvenazvezdafk.com)


tagovi

SuperligaSrbijaKosovo i MetohijaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara