"Marko Zoćević"
"Marko Zoćević"

Za Čačak, za Borac!

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.05.17. | 15:59

Milorad Kosanović na lokalni derbi gleda kao na prvorazredan način da se Borac fudbalskoj Srbiji nametne kao najveća fenjeraška zabluda regularnog dela Superlige

Marko ZoćevićFudbalska Srbija na takozvani derbi Moravičkog okruga u zoni opstanka gleda kao na “prvorazredno nebitnu stvar”. Za Čačane je ta logika neprihvatljiva, jer Borac 90 godina ne obitava na fudbalskoj mapi Srbije i bivše Jugoslavije da bi se o opstanku u eliti govorilo samo u fusnotama izveštaja s jedne na drugu stranu Topčiderskog brda. Tako misli i šef stručnog štaba Borca Milorad Kosanović, koji na preostale četiri utakmice na putu Zebri kroz plej aut gleda kao na stazu koja se mora pregaziti po mogućstvu pobedama.
Nema mesta lokalnim derbi pričama kada se rešava globalno pozicioniranje fudbalskog Čačka. Mi smo u takvoj situaciji da nam je svaka utakmica u preostala četiri meča plej auta podjednako važna. Pobeda nad Bačkom je donela tri velika boda, ali i psihološku stabilnost koja je i te kako potrebna u finišu sezone. Sa Metalcem treba da nastavimo tamo gde smo u Bačkoj Palanci stavili zapetu”, kaže za MOZZART Sport, Milorad Kosanović, vođa ekspedicije  Borca kroz mračnu zonu nadanja i htenja u kojoj se nalaze još i Rad, Novi Pazar, Bačka, Spartak, Radnik i Metalac s kojim će Čačani u subotu podeliti megdan za opstanak.
Mi smo u prethodna dva meča pred svojim navijačima pomalo nesrećno poraženi od Napretka i Čukaričkog. Verujem da je došlo vreme da dobre rezultate na strani potvrdimo i pred svojim navijačima. Naravno da očekujem tešku utakmicu jer i naš rival sa sličnim ambicijama ulazi u meč, ali mislim da smo došli u situaciju da sve držimo u našim rukama. Što se tiče kadra, tu nemam problema. Ne računam samo na Lazara Jovanovića zbog žutih kartona”, rekao je popularni Kosan, a mi smo upitali i Marka Zoćevića, standardnog prvotimca Borca, šta očekuje od komšija?
Šta god bih očekivao od gostujućeg tima, to ne bi opisalo ono čemu se nadam pred našim navijačima. Oni će biti naš 12. igrač na terenu i zato ih pozivam da dođu u što većem broju na Gradski stadion kraj Morave. Mi ne jurimo goleadu, naš cilj su tri boda za Čačak, za Borac, odnosno za sve one koji vole klub koji živi za ovaj grad. Zbog toga smo spremni ne za opstnak nego za dug život elitnog fudbala na terenu Borca. Metalac je sigurno motivisan rival, ali se iz pretodno rečenog vidi s kolikim poletom se zalažemo za pozitivne tendncije koje su bile vidljive u nizu mečeva koje smo u poslednje vreme odigrali”, rekao je za MOZZART Sport Marko Zoćević, fudbaler Borca iz Čačka.

Na kraju, a umesto zakljuljučka ostaje konstatacija da Borac znatno bolje igra u nokaut fazi Superlige nego što je to bio slučaj u regularnom delu prvenstvatva. Naravno, sastav tima Mladena Dodića nije se u međuvremenu menjao.  Šta se onda promenilo? Ništa sem šefa stručnog štaba koji je pogurao Zebre koje su konačno načisto s tim da šale više nema i da je Superliga Srbije ono što Čačak traži i očekuje od momaka u crveno–belim dresovima.

Izabrane vesti

Utamica između Borca i milanovačkog Metalca igra se u subotu u 19.00 na Gradskom stadionu kraj Morave.

Piše: Miloš Milić


tagovi

Borac ČačakMarko ZoćevićMilorad KosanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara