""
""

Za Kontea opcija loša, ali je dobar za Petera Boša: Bertrand Traore novi špic Ajaksa

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.08.16. | 10:24

Holandski velikan doveo zamenu za Arkadijuša Milika

Otišao je Arkadijuš Milik u Napoli, a na njegovo mesto stiže - Bertrand Traore!

Nije dugo trebalo čelnicima Ajaksa da pronađu novog napadača, pošto su sinoć dogovorili dolazak napadača Čelsija na jednogodišnju pozajmicu. Reprezentativac Burkine Faso, koji nije u prvom planovima novog menadžera Plavaca Antonija Kontea, pristao je da se preseli u Amsterdam, između ostalog i zbog činjenice da je na njegovom dolasku insistirao novi trener Kopljanika, Peter Boš, sa kojim je ranije sarađivao u Viteseu. Takođe, kao pozajmljen igrač engleskog kluba.

Izabrane vesti

Traore ima 21 godinu i ne baš pohvalan učinak u dresu Čelsija, jer je prošle sezone kod privremenog trenera Gusa Hidinka odigrao samo deset utakmica i dao dva gola. Isto toliko i u kontrolnim mečevima ovog leta (Volfsbergeru i Milanu), očigledno nedovoljno da ubedu Kontea kako je vredan ostanka na Stamford bridžu. Pogotovo što su mu konkurencija Dijego Kosta, Loik Remi i novajlija Miši Batšuaji, a sve glasnije se priča o dolasku Romelua Lukakua iz Evertona

Zato je Traorea uzeo Ajaks. Odmah će ga registrovati za mečeve plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, pa se njegov debi očekuje u utorak protiv ruskog Rostova.

(FOTO: Action images)


tagovi

TransferiPremijer ligaletnji prelazni rok 2016HolandijaEvropaEredivizijaEngleskaČelsiBertrand TraoreAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara