Zagreb opet izaziva, ali Vardar je sila

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.19. | 09:20

U reprizi prošlogodišnje borbe za krunu u SEHA ligi u beloruskom Brestu makedonski tim favorit protiv Zagrebčana koji su u osmini finala Lige šampiona osetili snagu crveno-crnih

Ništa novo u SEHA ligi. Drugu godinu uzastopno za krunu najbolje ekipe u regionalnom takmičenju klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Belorusije, Severne Makedonije i BiH igraće Vardar i Zagreb. Prošle godine u Skoplju u dvorani Jane Sandanski, hrvatski šampion je pružio žestok otpor, ali na kraju je slavio makedonski gigant sa 26:24

Zagreb je lakše nego što se očekivalo slavio u hrvatskom dvoboju protiv Neksea, dok je domaćini Meškov iz Bresta namučio Vardar. Belorusi su vodili u 50. minutu, ali u finišu razigrala se četa Roberta Garsija Paronda i pokazala da je i dalje sila.

Izabrane vesti

Vardar i Zagreb su prošlog meseca odigrali dvomeč u osmini finala Lige šampiona. Pobednik se nijednog trenutka nije postavljao. U hrvatskoj prestonici skopski tim je pregazio domaćina sa 27:18, dok je revanš u Severnoj Makedoniji bio samo formalnost, 32:30 za domaćina. Srpski golman Dejan Milosavljev blista ove sezone na golu Vardara. Kada se lomio rezultat prošle godine čuvar mreže Partizana spustio je roletnu rukometašima Meškova. Na kraju je meč završio sa 15 uspešnih intervencija.Nije bilo lako igrati u Brestu. Ovde su padale velike ekipe, ali smo pokazali da je Vardar tim. Zagreb je ozbiljna ekipa, igra brzo.
Favoriti smo, ali ne smemo nikog da potcenimo, nema opuštanja. Verujem da ćemo da pobedimo i osvojimo titulu
“, rekao je Milosavljev za balkan-handball.com.

U napadu je bio nezaustavljiv robusni pivotmen Stojanče Stoilov koji je postigao sedam golova iz isto toliko pokušaja.

Na golu Zagreba protiv Neksea u polufinalu je bio odličan Beograđanin, Radivoje Ristanović, nekadašnji golman Partizana. Poslednjih godina, Zagreb je redovna mušterija Vardara. Poslednjih 11 susreta, šampion Evrope iz 2017. godine ima čak 10 pobeda. Ove sezone je hrvatski prvak uspeo da prekine višegodišnju dominaciju pobedom na svom terenu u ligaškom delu SEHA lige. Ipak, makedonski tim nikada nije igrao u najjačem sastavu ovo regionalno takmičenje.

Vardar je stigao u Brest bez crnogorskog beka Vuka Borozana, ali i bez odličnog šutera, Vardar je snažan tim, ne samo u SEHA ligi nego je opet kandidat i za F4 Lige šampiona. U četvrtfinalu sledi dvoboj sa mađatskim Segedom. Skopski velikan igra za petu krunu najbolje ekipe ovog takmičenja. Zagreb je bio jednom šampion.

U utešnoj borbi za treće mesto domaćin Meškov, Petra Đorđića i Darka Đukića probaće da se iskupi pred svojim navijačima protiv Neksea. Zanimljivo, ove sezone u oba duela u ligaškom delu SEHA pobede su ostvarili gostujuće ekipe. Nekse je slavio sa 30:25, dok je u Našicama bolji bio beloruski prvak – 29:26.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7493 SEHPF Vardar Pro - Zagreb h 1 (-4.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

SEHA LIGA (BREST, BELORUSIJA)

Sreda

FINALE
19.00: (1,20) Vardar (11,0) Zagreb (5,60)

ZA 3. MESTO
16.30: Meškov Brest - Nekse

*** kvote su podložne promenama

Foto: SEHA


tagovi

sportsko klađenjeSEHASEHA ligaRK VardarRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara