"Navijači Aston Vile"
"Navijači Aston Vile"

Zašto se ne ugledate na Engleze? Oni su rešili problem sa huliganima?! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 12:03

Kako da ne…

Navijači Aston VilePodsetnik na neka davna vremena. Ili su se bar tako nadali na Ostrvu. Kup okršaj gradskih rivala Aston Vile i Vest Bromvič Albiona ih je međutim dematovao. Nije to bilo toliko strašno kao što će engleski mediji predstaviti, ali fudbalski pregaoci su zabrinuti. Aston Vila će – u to nema sumnje – biti žestoko kažnjena zbog uletanja na hiljada navijača na teren posle pobede od 2:0. Istraga je već otvorena, očekuje se izricanje velike novčane globe (pominje se 100.000 funti), a nije nemoguće ni da Vila bude prinuđena da igra pred praznim tribinama.

Setivši se divljanja iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka Engleska je zapala u paniku. Igrači Vest Broma su ostali bez protekcije na terenu. Čak je i napadač domaćeg tima i strelac jednog od gola Fabijan Delf rekao da ga je neko ugrizao. Prvotimci poraženog tima Boaz Mihil, Kreg Doson i Kalum Mekmanaman morali su da istrpe agresivne verbalne provokacije. Mekmanaman je i udaren u glavu.

Izabrane vesti

Poslednji minuti utakmice igrali su se uz prisustvo velikog broja navijača u prostoru kod aut linije. Redarska služba potpuno je zakazala. Policija je kasnije saopštila da je uhapsila 17 navijača.
"Bilo je stvarno, stvarno zastrašujuće. Ukrali su mi kapitensku traku. Razumem navijače. Bili su srećni. Pokušavali su da me poljube. Neki su me i grizli. Bilo je baš opasno", prisetio se Delf.Gosti su svašta trpeli

U Aston Vili kao da su se zbunili. Preko razglasa je išla pesma “Que Sera Sera” (“Šta bude biće”), na Tviteru su kačeni snimci slavlja. Kasnije su se ogradili od navijača rekavši da su izneverili i sebe i klub.

Trener VBA Toni Pjulis nije zadovoljan.
"Sramotno! Ovakve scene ne želimo da gledamo. Pobedili su nas i to je u redu, ali ovo posle? Bezumi idioti!", grmeo je Pjulis.

Ni navijači Vest Broma doduše nisu nevinašca. Suprotno logici, oni su bili smešteni iznad "simpatizera" Aston Vile, ne ovih tvrdokornih navijača. Počupali su brojne stolice. Neke pristalice domaćeg tima njima i povredili.

Ružne sceneNeki se nisu izvukliBilo je i onih bez zadnjih nameraSlavlje koje će se pamtiti... U Engleskoj po lošem

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Vest Bromvič AlbionToni PjulisPremijer liganavijačiFabijan DelfEvropaEngleskaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara