Zemun doveo trenera koji stvara bisere

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.12.19. | 15:25

Milan Ristić godinu dana u Gornjoj varoši

Očiglednu krizu Zemuna pokušaće da prebrodi Milan Ristić. Bivši trener Teleoptika, koji je radom u Partizanovoj filijali skrenuo pažnju na sebe, imenovan je za novog šefa stručnog štaba kluba iz Gornje varoši. Trećeg ove sezone, posle Ratka Dostanića i Saše Štrpca.

Ristić će imati samo jedan cilj: da nekadašnjeg uglednog člana elitnog ranga spasi ispadanja u trećeligašku konkurenciju, s obzirom da se ekipa posle 23 runde Prve lige Srbije nalazi na 13. poziciji u konkurenciji 16 timova. Priliku da popravi utisak prethodnika mladi strateg imaće već na početku prolećnog dela takmičenja, pošto su Zemunci domaćini Novom Pazaru i Smederevu, sa eventualnih šest bodova u početna dva kola krenuli bi ga sigurnoj zoni i stekli povoljniju klimu za rad u nastavku takmičenja.

Izabrane vesti

Prozivka Zemuna zakazana je za 13. januar, ekipa će trenirati na trenirati i igrati prijateljske utakmice u Beogradu, sve do nastavka sezone, 29. februara. Očekuje se da dotad rukovodstvo izmiri dugove prema poveriocima, kako bi pala zabrana registracije novajlija, a Gornjovarošani dobili širi i kvalitetniji kadar za beg iz donjeg doma tabele.

Ristića je Zemunu preporučio rad sa Partizanovim talentima u Teleoptiku, pošto je, iako mlad (mada iza sebe ima trogodišnje ikustvo rada sa seniorima, od čega dve sezone baš u Prvoj ligi) izveo na put bisere kao što su Dušan Vlahović, Jovan Kokir, Armin Đerlek, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Arton Zekaj, Ivan Milosavljević... Njegov potencijal prepoznali su i stariji igrači Partizana, predlagavši ga u martu ove godine upravi za naslednika Zorana Mirkovića, bio je letos kandidat za klupu Napretka, dok je jesenas pominjalo kako grčki velikan Olimpijakos planira da ga angažije za trenera omladinskog pogona. Sad je pred njim misija opstanka.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara