"Slavlje fudbalera Zenita"
"Slavlje fudbalera Zenita"

Zenit izrastao u istinskog velikana - 4:2 protiv Spartaka za istoriju Sankt Peterburga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.13. | 18:21

I prvo mesto na tabeli šampionata Rusije

Slavlje fudbalera ZenitaVrtoglavi uspon Zenita jeste posledica naprasnog upumpavanja miliona dolara, ali tim iz Sankt Peterburga i definitivno se otrgao imidža skorojevića i izrastao u istinskog velikana ruskog fudbala. Na stadionu Petrovski pao je Spartak iz Moskve – 4:2 (1:1) za čelo tabele Premijer lige.

Ovakav uvod iz prostog razloga što je današnja pobeda istorijska za Zenit. Naime, četa Lučana Spaletija se novim trijumfom nad moskovskim gigantom, najtrofejnijim klubom Rusije, izjednačio sa Spartakom po učinku u međusobnim duelima. Po 15 pobeda na obe strane uz devet remija.

Izabrane vesti

Nije ni danas bilo lako kao što se može pomisliti na osnovu rezultata. Gosti su, naime, uspevali da se drže u igri sve do 70. minuta kada je Jura Movsisjan anulirao raniji evrogol Hulka. Prethodno je i Kim Kalstrom maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poništio pogodak Keržakova.

Međutim, Zenit se tu nije zaustavio. Tačnije, razigrao se Dani, koji je prvo namestio pogodak Olega Šatova, a zatim se u 84. minutu i sam upisao u listu strelaca i gostima oduzeo svu nadu da će se iz Sankt Peterburga vratiti neporažen.

Premotajmo vreme na godinu unazad. I tada su Zenit i Spartak bili na deobi liderske pozicije i sukobili se u direktnom okršaju za prvo mesto. Bilo je 5:0 za Zenit. Ovaj put Spartak je pokazao zube, ali se protiv Zenita na vrhuncu snage ne može tek tako.

PREMIJER LIGA – 11. kolo:

Terek – CSKA 2:0 (1:0)
/Kanu 18, Lebedenko 74/

Zenit – Spartak 4:2 (1:1)
/Keržakov 20, Hulk 69, Šatov 81, Dani 84 – Kalstrom 29, Movsisjan70/

Nedelja:
11.30: Dinamo – Krila Sovjetov
13.45: Volga – Kubanj
16.00: Krasnodar – Rubin
18.15: Anži – Amkar

Ponedeljak:
16.15: Lokomotivu – Tom
18.30: Rostov – Ural

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Aleksandar KeržakovCSKA MoskvaDaniEvropaHulkJura MovsisjanKim KalstromOleg ŠatovPremijer ligaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara