"Nikole Žigić"
"Nikole Žigić"

Žigićev džentlmenski oproštaj od Sent Endrjuza – odbio da bude na klupi jer je drugi više zaslužuju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.04.15. | 16:28

Posle pet godina vreme je za rastanak...

Nikole ŽigićTeško da će se ikad oko nekog fudbalera lomiti koplja kao što su se u Birmingemu lomila oko Nikole Žigića. Prezren zbog visoke plate i "nefudbalske" pojave, a u isto vreme omiljen zbog važnih golova, među kojima u srcima navijača Plavaca posebno mesto zauzima onaj protiv Arsenala 27. februara 2011. na Vembliju kada je Birmingem Siti prigrlio Liga kup i prvi trofej posle 48 sušnih godina.

Spasio ga je džin iz Bačke Topole i ispadanja u drugu ligu u sezoni 2013/2014 pre no što je prvi put napustio Sent Endruz. Vratio se u decembru, potpisao do kraja sezone, ali je ubrzo postalo jasno da je 34-godišnjem golgeteru iscurelo vreme u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Zvanično će se to desiti posle gostovanja kod Boltona 2. maja, ali u današnjem okršaju sa Čarltonom Žigić je poslednji put izašao pred tribine Sent Endrjuza. Trener Geri Rovet je povukao gospodski gest i uprkos tome što je bivši reprezentativac Srbije ove sezone odigrao samo 112 ligaških minuta za Plavce Žigiću ponudio da sedi na klupi, a u slučaju da se oslobodi prostor i uđe u igru i verovatno pobere ovacije i aplauze sa tribina.

Žigić se međutim zahvalio na ponudi i odbio. Jer...
"Žigić već neko vreme nije u Birmingemovih 18. Osetio je da bi oni koji su bili trebalo tu i da ostanu", pojašnjeno je na Tviter profilu Plavaca.

Umesto uloge rezerviste Žigić će se od navijača oprostiti tako što će istrčati počasni krug oko terena. Biće emotivno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola ŽigićEvropaEngleskaČempionšipBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara