"ŠAMPION NBA LIGE"
"ŠAMPION NBA LIGE"

Žurka u Sakramentu - Kingsi povlače Stojakovićev dres (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.12.14. | 14:57

Čuvena šesnaestica ostaje Peđina do kraja

ŠAMPION NBA LIGESakramento se i dalje seća fantastične generacije srpskih Kingsa s početka dvadeset prvog veka. Predrag Stojaković će se pridružiti odabranom društvu igrača kojima je povučen dres, a tim iz Kalifornije će događaj ovekovečiti svečanom ceremonijom uoči duela sa Oklahomom, baš šesnaestog decembra.

Do sada su se pod svodovima Arko Arene vijorili dresovi Arčibalda, Ričmonda, Vebera, Dejvisa, Stouksa, Robertsona, Divca, Timana, Lejsija i dres sa brojem šest, posvećen vernim navijačima Sakramenta. Posle meča sa Oklahomom, pridružiće im se i šesnaestica koju je tokom osam sezona, više nego uspešno nosio Peđa Stojaković. Prošle sezone šesnaesticu je nosio talentovani Ben Meklemor, ali je ove morao da promeni na 23.

Izabrane vesti

Šampion sveta sa Jugoslavijom iz Indijanapolisa 2002. godine, za Kingse je postigao 10484 poena i na visokom je petom mestu liste strelaca u istoiji Sakramenta. Deveti je svih vremena na listi najboljih trojkaša NBA lige sa 1,760. Stojaković je bio ključni deo Sakramentove generacije sa Divcem, Veberom, Kristijem, Džeksonom, Polardom, Džejsonom Vilijamsom, koja je igrala tri polufinala i jedno finale Zapadne konferencije u periodu od 2001. do 2004. Peđina najbolja sezona bila je 2004. kada je bio drugi strelac NBA lige sa 24,2 poena po utakmici, iza tada nezaustavljivog Trejsija Megrejdija.

NI MOĆNI DALAS MU NIJE MOGAO NIŠTASakramento je napustio 2006. kada se preselio u Indijanu, a već seledeće sezone pojačao Nju Orleans. Održao je formu i visok nivo igre sve dok se krajem 2010. godine nije pogoršala povreda leđa koju je dugo vukao. Ipak, želja da osvoji NBA titulu ostvarila mu se 2011. godine, kada se sa Dalasom popeo na vrh svetske klupske košarke. Po završetku velikog finala protiv Majamija, objavio je da se povlači iz košarke.

ŠAMPIONI SVETAZa kraj evo kompilacije Peđinih najboljih epizoda u NBA ligi, uživajte:

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaPeđa StojakovićSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara