ZVANIČNO: Napoli doveo mašinu za evrogolove koja tuče slobodnjake s obe noge!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 21:27

Prvo pojačanje napolija u Anćelotijevoj eri

Sada je konačno završeno! Posle godinu dana jurnjave, „milion“ ponuda i maratonskih pregovora, Napoli je doveo Simonea Verdija. Italijanski ofanzivac će biti prvo pojačanje u eri Karla Anćelotija.

Verdi ima 25 godina i igra na svim pozicijama u napadu. Može da bude centarfor, levo i desno krilo, ali i ofanzivni vezista. Baš ono što se uklapa u Napolijev stil fudbala.

Izabrane vesti

Italijan je postao najskuplja prodaja u istoriji Bolonje. Napoli je za njega platio obeštećenje od 25.000.000 evra i potpisao sa njim petogodišnji ugovor. Ipak, 5.000.000 evra od obeštećenja ide Milanu u kojem je Verdi ponikao. Za prvi tim Rosonera je debitovao sa 17 godina, ali nikada nije dobio ozbiljniju šansu. Prodali su polovinu njegovog ugovora Torinu, koji ga je potom slao na pozajmice u Juve Stabiju i Empoli. Milan ge je opet otkupio 2015. i nastavio da ga šalje na pozajmice u Eibar i Karpi, da bi ga pre dve godine prodao Bolonji za 1.500.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje.

Tamo je Verdi kod Donadonija eksplodirao! Postao je udarna igla Bolonje, a pogotovo se istakao evrogolovima od kojih su neki bili baš protiv Napolija. Profilisao se kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Seriji A. A posebno je impresionirao jesenas kada je na meču sa Krotoneom dao dva gola iz slobodnjaka. Različlitim nogama! Postao je prvi igrač u Seriji A kojem je to uspelo posle 14 godina. Podsetite se toga i još nekih evrogolova ovog Italijana...

 

(FOTO: SS Napoli)

 


tagovi

Simone Verdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara