""
""

Zvezda je nedodirljiva: Crveno-beli su za Budućnost – CSKA!

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.16. | 20:39

Tim Dejana Radonjića dominantnom igrom protiv Budućnosti sačuvao oreol nepobedivosti - 77:54

Zvezda je nedodirljiva za rivale sa Jadrana, Zvezda u koloni poraza i dalje ima „krompir“! Očekivao se derbi u pravom smislu te reči, a rodila se dominacija ekipe Dejana Radonjića na užarenom parketu Morače - 77:54

Imala je Crvena zvezda možda i kvalitetnije timove u poslednjih deset godina, ali nikada nije nepodnošljivom lakoćom  poteza u odbrani i napadu naterala tim iz Podgorice da u ranoj fazi meča podigne ruke u znak predaje. Belo crveni-dresovi košarkaša iz Beograda imali su za Đetiće dejstvo opreme vladajućeg šampiona Evrope CSKA.

Izabrane vesti

Ratnički pristup košarkaša Budućnosti,zaštitni znak crnogorskog predstavnika u poslednjih nekoliko godina, pripitomljen je evroligaškom odbranom Dejana Radonjića. Verovatno su izabranici Ilijasa Zurosa imali osećaj da igraju protiv petorice Spajdermena. Brze i dugačke ruke košarkaša Crvene zvezde isplele su odbrambenu mrežu od koje se odbijala magija Markusa Vilijamsa i revolveraški pokušaji Šehovića i Bojana Subotića... Beograđani su u granitnoj defanzivi pronašla napadačku inspiraciju... Uspavani Markus Vilijams je pogledom pratio dalekometne hice Čarla Dženkinsa, dok je Jović pik en rol kreacijama razigrao Ognjena Kuzmića i Milka Bjelicu... Gosti su na samom početku imali savršeni šut (5/5), pa su serijom 13:0 nagovestili konačan epilog.... Zatrpavao je Dženkins koš Đetića sa svih pozicija (7 poena u prvom poluvremenu), Jović je prodorima izluđivao Vilijamsa... I kada su Podgoričani smanjivali rezultat i pomislili da su zapušili sve rupe, javljala se nova nevolja.... A tu je za Podgoričane bio Nejt Volters. Pravu školu evroligaške košarke tim Dejana Radonjića je produbio insistiranjem na šutevima iz reketa.

Rezultat na poluvremenu meča u Podgorici (28:44) savršeno je ocrtao dešavanja i sve statističke paramtre. Zvezda je za dva poena šutirala iznad 70 posto i totalno naskočila Budućnost. Sa druge strane Podgoričani su konstantno bili na 30 posto šuta.

Nastavak je samo doneo idealnu priliku za igrače Crvene zvezde da porade na statističkim paramtrima. Tako je Nejt Volters prvi promašaj zabeležio u trećoj četvrtini, dok je Čarls Dženkins motivacionom razlikom u odnosu na Vilijamsa punio sve kolone. Zvezdin Amerikanac je u prvom poluvremenu imao četiri ukradene lopte (ukupno pet), pa je stigao do indeksa 23.

Budućnost je serijom od 6:0 na kraju treće četvrtine pokušala da popravi utisak. Tada je Markus Vilijams skinuo mrenu sa očiju nastalu od Dženknsove odbrane i pogodio prvu trojku.

Malo za ovakvu Crvenu zvezdu koja je prvi krug u Jadranskoj ligi završila bez poraza. I vrlo verovatno zacemetirala pol poziciju, uoči plej-ofa..

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 13 poena (5/5 za dva), Volters je dodao deset, a Dženkins devet. Plejmejker Jović je uz sedam poena imao isto toliko asistencija i šest skokova.

 

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 54:77 (18:23, 10:21,18:16, 8:17)

Dvorana: Morača

Gledalaca:4600

Sudije: Radović, Herceg i Hordov

BUDUĆNOST: Rejnolds 11, Vilijams 8, Šehović 2, Džejms 8, Subotić 5, Šehović 3, Gordić - , Klasen 7, Nikolić 6, Popović 4, Vranješ-

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Dangubić 1, Mitrović 4, Lazić 4, Simanić-, Dobrić-, Simonović 10, Dženkins 11 (5 ukradenih lopti), Jović 7 (7 asistrencija, 6 skokova),Kuzmić 13, Bjelica 8.

(Foto Aba Liga)


tagovi

Stefan JovićSrbijaMarkus VilijamsJadranska ligaEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaCrna GoraČarls DženkinsBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara