"slavlje crveno-belih"
"slavlje crveno-belih"

Zvezda je za slabi Radnik - Sasuolo! Delije mobilisale crveno-belu javnost (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.16. | 19:50

U vrlo neinspirativnom meču crveno-beli deklasirali očajne Surduličane - 5:0

slavlje crveno-belihPuko odrađivanje posle i ništa više! Zvezda je nastavila da korača pobedničkim stazama u domaćem šampionatu pošto je bez mnogo prolivenog znoja uspela da slomi otpor Radnika iz Surdulice - 5:0.

Vrlo, vrlo neinspirativna utakmica za koju su posmatrači sa strane u 60. minutu pomislili da traje dva sata. Kada se govori o podbačajima Crvene zvezde u Evropi deo odgovora se krije i u (ne)kvalitetu ekipa kao što je Radnik. Surduličani teško da su uspeli da preznoje kombinovanu postavu srpskog šampiona za čiju formu bi bilo bolje da su odradili trening jačeg intenziteta... Protiv statičnog Radnika domaćinu je bilo dovoljno da odigra u nekom blagom leru i da se oslanja na gurku trkački sposobnog Gelora Kange. Pored partije Gabonca (iznad proseka) pamtiće se ovosezonski prvenci kapitena Aleksandra Lukovića, Petra Orlandića i Slavoljuba Srnića, te pogodak rezerviste Predraga Sikmića. Stanje opšte uspavanke donekle su rušile Delije sa severa mobilizacijom zvezdaški snaga i povicima: "Zvezdaši, jer nas čujete, zašto kući sedite". Odgovor na očajnu posetu na “Marakani“, kao posledica sramne partije u Italiji.dvostruki strelac Orlandić

Izabrane vesti

Posledice traume iz Ređo Emilije osećale su se na travi i svuda oko stadiona u Ljutice Bogdana. Stručni štab crveno-belih odlučio se da odmori ranjenike iz Italije i poverenje protiv Surduličana ukaže timu koji, verovatno, ni na treningu nikada nije igrao zajedno. Sparno vreme, zlokobne prazne tribine “Marakane“ i vrlo neinspirisani rivali za posledicu su u prvom poluvremenu imali utakmicu jako niskog tempa. Nižeg i u odnosu na prosek Superlige, a sami znate šta to znači.

Delovalo je da igrači Crvene zvezde odrađuju utakmicu, dok je Radnik posle kolosalne prilike Frensisa Kjeremea u drugom minutu jednostavno prestao da igra fudbala. Čak se do novinarske lože čuo povišeni glas golmana gostiju Ognjena Čančarevića: "Igrajte, bre, više taj fudbal, koji vam je...Lukovićev gol sa penala

Ono što je Crvena zvezda bila u Ređo Emiliji, Radnik je bio u Beogradu. Nije mogao da stigne ni do trećeg vezanog pasa. Istina, ni domaćin nije impresionirao, daleko od toga... Krajnje jednosmerna predstava u kojoj se čekalo da Zvezda povede na individualni kvalitet. Drugačije, posle kolektivne akcije nije mogla, jer nije bilo kretanja bez lopti... Istina u tu kategoriju ne spada najraspoloženiji fudbaler na terenu Gelor Kanga.

Nije bilo individualnog poteza Aleksandra Kataija, ali jeste katastrofalne greške Nikole Radovića. Njemu su ruke u 36.minutu ostale visoko potignute, dovoljno da ga pogodi centaršut Marka Petkovića. Jedanesterac koji je u gol pretvorio kapiten Aleksandar Luković.

Sve posle toga bila je stvar rutine. Radnik se i dalje oslanjao na odbranu, a Zvezda je po zakonu verovatnoće morala viktoriju pred golom odličnog Čančarevića da oplemeni još jednim pogotkom. Bila je to tropotezna akcija: sve su uradili Katai i Dušan Anđelković, a Petru Orlandiću je ostao lakši deo posla.

 

Ako ništa drugo Zvezda se u drugom poluvremenu potrudila da pojača ovogodišnji prvenstveni prosek od tri gola po meču. Strelac je bio Srnić posle akcije Kange i Orlandića. Gabonac je definitivno klasa za sebe kada se govori u superligaškim standardima. Najveći zvezdin grešnik trčao je kao navijen i upisao još jednu asistenciju. Za drugi Orlandićev gol. Šlag na tortu je posle asistencije Slavoljuba Srnića u 88. minutu sipao rezervista Predrag Sikimića.


CRVENA ZVEZDA - RADNIK 5:0 (2:0)
/Luković 36 pen, Orlandić 41, 79, Srnić 74, Sikimić 88/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 3352;
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Anđelković - Le Talek - Kanga (od 79. Sikimić), Babunski (od 60. Račić), Katai (od 56. Ristić), Srnić - Orlandić.

Radnik (4-2-3-1): Čančarević - Mladenović, Vuković,  Gojković, Milovanović - Pavlović, Stanković - Pejčić, Radović (od 77. Jovanović), Kjereme - Zlatanović (od 64. Adamović).

(FOTO: Action Images)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnikPetar OrlandićGelor KangaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara