""
""

Zvezda kilava pred derbi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.17. | 18:50

Crveno-beli i pored slabe igre savladali Borac i sačuvali tri boda prednosti uoči početka plej-ofa – 2:0

Zvezda je odradila posao! I ništa više! Pobedom nad Borcem iz Čačka crveno-beli su  stavili tačku na regularni deo sezone, ali nisu na furiozan način najavili predstojeći, možda i odlučujući,večiti derbi. Daleko od toga. Pamtiće se pogodak Kange iz penala, promašeni jedanesterac Ruiza koji je ispravio Boaći, tek nekoliko solidnih prilika i bravurozna intervencija Filipa Manojlovića sredinom prvog poluvremena.

Očekivalo se da crveno-beli napune mrežu davljenika iz Čačka. Međutim, kao da je kombinovanoj postavi srpskog šampiona u kori malog mozga već bio utorak i i Partizan. Za otaljvanje posla nisu kažnjeni, a mogli su: Crvena zvezda – Borac 2:0.

Izabrane vesti

Utakmica bez sadržaja! Tako bi se u tri reči mogla opisati dešavanja na stadionu Rajko Mitić u prvih 45 minuta. Stručni štab crveno-belih, svestan da je u utorak na programu večiti derbi, odlučio je da promeša karte. Pored povrđenih Milića, Anđelkovića u protokolu nije bilo ni Donalda, dok su šansu na klupi šansu čekali Boaći i Ruiz... Mimo očekivanja viđen je meč vrlo sporog ritma, Čačani su se dobro branili. Čak i imaliu šansu da povedu. Posle kornera u 23.minutu sam je u petercu domaćina bio Kostić, ali je Manojlović sjajno intervenisao.

Šta smo videli od Crvene zvezde? Mučenje, mučenje – mučenje. Do prvog šuta crveno-beli su stigli preko Ristića, pokušao je i bivši kapiten Milijaš, ali je Branimir Aleksić ostao pribran. Nije bilo tečnosti u igri šampiona, nije bilo ni rasploloženog pojedinca. Jedonlično je sve to delovalo i vrlo čitljivo za gustu odbranu fenjeraša.

Zvezda nije bila ubojita, ali je u 36.minutu skinula veliki teret sa leđa. Igrao se 35.minut kada je Plavšić uleteo u šesnaesterac Borca, Janičić se blago poslužiuo rukom. Dovoljno da sudija Đokić pokaže na kreč. Siguran sa 11 metara bio je Gelor Kanga.

Delovalo je, bar na početku nastavka, da će biti više sadržaja. Sudijska trojka opravdano je poništila pogodak Vujaklije zbog ofsajda, bilo je prostora na boku... Međutim, gosti su mogli da iskoriste vidljiv grč u igri domaćina. Dva puta je opasno pripretio Stefan Mihajlović.

Kilavo i neinsprativno je sve to delovalo, toliki kilavo da su se malobrojni navijači crveno-belih dosađivali na stadionu. I jedva čekali poslednji zvižduk arbitra Đokića, iako je Boaći povećao prednost, nakon što je Mišić odbranio penal Ruizu.Sve je to pratio Boaći i postigao šesti prvenstveni gol.

CRVENA ZVEZDA – BORAC 2:0 (1:0)

/Kanga 36 pen, Boaći 86/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 3161

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Milošević (od 60 Ruiz)  - Račić, Milijaš – Plavšić (od 82. Adžić), Kanga, Ristić – Vujaklija (od 71. Boaći).

BORAC: Aleksić (od 82.Mišić) - Obradović, Drašković, Janičić, Sajčić - M. Kostić, Zoćević - L. Jovanović, Tijago (od 71. Maričić), Marković – Mihajlović (od 69. Punoševac).

SUPELIGA – 30. kolo:

Crvena zvezda - Borac 2:0 (1:0)

/Kanga 36pen, Boaći 87/

Novi Pazar - Partizan 1:3 (1:0)

/Marković 3 – Đurđević 52, Leonardo 73, Jevtović 90+1/

Voždovac - Čukarički 1:3 (0:2)

/Dražić 62 - Ožegović 17, 77, Kajević 44/

Metalac - Rad 1:2 (1:0)

Mladost - Spartak 4:1 (2:1)

Napredak - Bačka 2:0 (1:0)

Radnički Niš - Javor 0:1 (0:0)

Radnik - Vojvodina 0:0

 


tagovi

Borac ČačakFK Crvena zvezdaDžon RuizEvropaGelor KangaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara