""
""

Zvezda oštrila zube za derbi! Dva gola, dve prečke, tri stative... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.16. | 20:50

Crveno-beli u kombinovanom sastavu savladali Bačku. Vijeria, Fibel, Babunski ni na klupi

Na Marakani ništa novo. Zvezda je ponovo pobedila, ovaj put Bačku sa 2:0 i nagovestila da spremna dočekuje 152. večiti derbi koji se igra u Humskoj sledeće subote. Čitav posao šampion je završio u prvih 45 minuta kada je stigao do kapitalne prednosti od dva gola, mada je imao i sreće jer su se gosti ispromašivali, tačnije njihov napadač Čeković.  

Izabrane vesti

Opet je Zvezda, kao i pre dve nedelje u Novom Pazaru, povela iz jednaesterca o kojem će se po svoj prilici opet dosta polemisati narednih dana, pogotovo iz razloga što ide večiti derbi. Igrao se 11. minut, u šesnaestercu Bačke iskusni Đurić je startovao na Kangu, a glavni sudija Tripković odmah je pokazao na belu tačku.

Delovalo je da intenzitet prekršaja nije bio toliko snažan, ali je Gabonac lako pao, što je sigurno uticalo i na arbitra da usmeri ruku ka beloj tački, možda i na asistenciju pomoćnika. Precizan je bio iskusni kapiten Luković, koji je postigao treći gol u sezoni, zanimljivo sva tri je dao sa penala.

A nije Bačka loše otvorila utakmicu, niti se mnogo branila. Pre bi se reklo da je Zvezda bila iskusnija i spretnija, mada su gosti mogli do gola i u prvom delu. Omaleni Veseljko Trivunović, iskusan igrač, dobro je proigravao saigrače koji se nisu snalazili pred golom Supića. Mogli su do izjednačenja sredinom prvog dela, nakon što je Mičel Donald očajnim kiksom poslužio Čekovića, ali je golman crveno-belih maestralno nadmudrio napadača Bačke u situaciji jedan na jedan.

Zvezda je bila strpljiva, a u 35. minutu razrešila je sve dileme oko pobednika ovog meča. Petković i Mouče su kombinovali, lopta je stigla u šesnaesterac na nogu Petru Orlandiću, a Crnogorac je postigao novi, četvrti gol u sezoni i nastavio da koristi priliku koju dobija u poslednje vreme. Pravi gol, u pravom trenutku, pred poluvreme.

Nastavak meča doneo je dosta pokušaja na obe strane, ali nismo videli još neki gol iako je itekako bilo uslova. Gosti su imali dve lepe prilike, prvo je Luka Luković sa 30 metara pogodio stativu, a potom i Čeković iz dobre pozicije prečku i zaista mnogima nije jasno kako napadač gostiju nije večeras zatresao mrežu šampiona barem jednom, a imao je barem četiri dobre prilike.

I Zvezda je pogodila tri puta okvir gola, sjajno je opalio po lopti Donald sa distance, ali je i njegov udarac završio na stativi Bačkoplančana. I rezervista Srnić je u finišu pokušao dva puta, prvo lobom koji je završio na prečki, a kasnije i udarcem iz blizine koji je pogodio stativu. Baš nije imao sreće večeras... 

U timu crveno-belih nisu se našli Tomas FibelUgo Vijeira i David Babunski, valjda zbog ogrnaičenog broja stranaca, ali je i bez njih domaćin rutinski kontrolisao igru i mirno priveo meč kraju. Upisao je šampion sedmu uzastopnu pobedu u Superligi, kojom se odlepio na pet bodova prednosti drugoplasiranoj Vojvodini (koja ima meč manje).

Što je najvažnije, u dobroj atmosferi crveno-beli dočekuju naredni vikend i sigurno zanimljiv okršaj sa večitim rivalom kada će imati priliku da potvrde dobru superligašku formu u kojoj se nalaze.


CRVENA ZVEZDA - BAČKA 2:0 (2:0)
/Luković 12. penal, Orlandić 35/

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 6.000.
Sudija: Lazar Tripković (Kraljevo).

Crvena zvezda: Supić - Petković, Luković, Le Talek, Ristić - Donald (od 89. Račić), Poletanović - Kanga, Mouče (od 69. Plavšić), Ruiz (od 80. Srnić) - Orlandić.

Bačka: Stepandić - Smiljanić, Josimov, Rogač, Đurić - Švonja, Bjeloš - Trivunović, Milovac (od 79. Klisura), Luković - Čeković

(FOTO: Star Sport)   


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićPetar OrlandićGelor KangaFK Crvena zvezdaBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara