ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Miriše na promenu u poslednjoj liniji, bez debitanata...

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 10:20

Posledica tri primljena gola na Banovom brdu...

Prvi put u trenerskoj eri Vladana Milojevića Crvena zvezda je primila tri gola u domaćem prvenstvu. I to pre četiri dana u sudaru sa Čukaričkim. Pomenuta činjenica, kao i vidljiva nervoza među članovima poslednje linije srpskog šampiona, mogla bi da uslovi veliku promenu u postavi koja će izaći na megdan Partizanu u 160. večitom derbiju.

Izabrane vesti

Navijači Crvene zvezde pre mesec dana bili su sigurni da će odbranu kluba sa Marakane u jednoj od najvažnijih utakmica proleća činiti Stojković, Savić, Milunović i Rodić. I dalje postoji ta opcija, ali kao potencijalni starter figurira i Srđan Babić. I to vrlo ozbiljno figurira.

Nekadašnji zlatni Orlić mogao bi ponovo da dobije šansu na velikoj sceni i tako iskoristi slabiju formu Nemanje Milunovića. Pridošlica iz BATE Borisova za sada nije ispunio očekivanja, nije uspeo da sklopi savršen tandem sa kapitenom Vujadinom Savićem i kompenzuje odlazak Miloša Degeneka. Nekadašnji reprezentativac Srbije se još traži, što se videlo i u prethodnom derbiju, zatim u kup susretu protiv Mladosti iz Lučana i naposletku na Banovm brdu. U prepoznatljivoj formi nije ni Vujadin Savić. Dovoljno da Milojević na poslednjem treningu isproba i varijantu sa Srđanom Babićem. Videćemo kakva će biti konačna odluka Zvezdinog šefa stručnog štaba. Nekadašnji đak Vojvodine iza sebe ima dva derbija. Bio je sjajan i poništio Tavambu u aprilu prošle godine kada je menjao Vujadina Savića, ali jesenas u Humskoj bio je uhvaćen u mišolovku visokog presinga Bate Mirkovića.

U ostalim linijama tima sve je jasno. Vladan Milojević tražiće prvu pobedu nad Partizanom u ovoj sezoni u standardnoj formaciji 4-2-3-1. Umesto Boaćija šansu od prvog minuta dobiće Milan Pavkov, napadač koji u prethodnih pet susreta sa Partizanom ima isto toliko golova. Ubitačan je bio u dresu Radničkog, a u martovskom derbiju je savšrenom dijagonalom doneo bod crveno-belima.

Postojala je i mala dilema, bar nominalno, kada je reč o poziciji levog krila. Verovatno će tu poziciju na papiru pokrivati Mirko Ivanić, ali će se u praksi često rotirati sa najboljim fudbalerom Crvene zvezde Markom Marinom. Dakle, Zvezda će igrati bez klasičnog levog krila, sa Ivanićem i Marinom koji će često ulaziti unutra i prazniti stranu za ofanzivna kretanja Milana Rodića.

Zanimljivo je da Vladan Milojević, bar u startnoj postavi, neće imati nijednog debitanta. Šansu na klupi čekaće Miloš Vulić, Aleksa Vukanović i Dejan Joveljić. Neko od njih će sigurno upisati prve minute kao fudbaler Zvezde protiv Partizana. Mada, sigurni smo da će Milojević naći prostora i za univerzalca Marka Gobeljića.

Foto: MN Press, Starsport


tagovi

Vladan Milojević160. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara