""
""

Zvezdi prvi derbi! Partizan potopljen za samo osam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.13. | 18:08

Prvak Srbije u četvrtom kolu Prve A lige savladao crno-bele 12:9

Šampion je dobio prvi večiti derbi u sezoni! Vaterpolisti Crvene zvezde očitali su lekciju mladom timu Partiana u najzanimljivijoj utakmici četvrtog kola Prve A lige 12:9 (5:1, 3:4, 3:2,1:2) i izjednačili se sa kragujevačkim Radničkim na vrhu tabele.

Crveno-beli su sve vreme kontrolisali dešavanja u bazenu Sportskog centra Tašmajdan i kad su jednom stekli opipljivu prednost nisu dozvolili iznenađenje, jer u ovom trenutku imaju kvalitetniji tim taman za onoliko koliko je zapisano na semaforu.

Izabrane vesti

Osim realizacije prvog napada, kad je Gavril Subotić matirao Denisa Šefika, izabranici Vladimira Vujasinovića nisu imali način da odgovore na agresivnu igru u odbrani večitog rivala koji je veštim korišćenjem igrača više i visokim procentom šuta slomio borbeni duh gostiju sa Banjice, čiji se trener nekoliko puta žalio na suđenje.

Derbi je praktično rešen već u prvoj četvrtini, pošto su učenici Dejana Savića brzo nadoknadili minus, a zatim serijom 4:0 stekli prednost 5:1 i vešto je čuvali, koristeći prednost u iskustvu, kao i kvalitet na spoljnim pozicijama u liku Andrije Prlainovića, što je uz sjajnu partiju Džona Mana na centarskoj poziciji obezbedilo domaćinu lagodno vođenje utakmice.

Nadareni Partizanov tim demonstrirao je kvalitet u drugoj deonici koju je dobio ne samo rezultatski, već i igrački, pa su golovim Gavrila Subotića i Nikole Dedovića doveli crno-bele u situaciju da uhvate priključak. Stizali su gosti dva puta na ''minus dva'', međutim, Zvezdina moć ogledala se u mirnijoj igri i u kritičnim trenucima, što se najbolje videlo prilikom kontre koju je isplivao Boris Vapenski i obezbedio domaćinu vođstvo 8:5.

Do kraja meča igralo se uglavnom go za gol, uz obilje efektnih poteza, koji potvrđuju da je naša liga možda i najkvalitetnija u Evropi, a Crvena zvezda uz Radnički trenutno kvalitetnija od Partizana, pošto mu uprkos velikom broju izgubljenih lopti nije dozvolila da ugrozi prednost stečenu rafalom u prvoj četvrtini.

Crveno-bele su do uspeha predvodili Viktor Rašović sa tri i Prlainović, Strahinja Rašović i Vapenski sa po dva gola, dok su u Partizanu najefikasniji bili Subotić sa tri i Mandić sa dva pogotka.

Crvena zvezda – Partizan 12:9 (5:1, 3:4, 3:2, 1:2)

Rezultati četvrtog kola: Vojvodina – Dunav 15:2, ŽAK – Radnički 6:25, Crvena zvezda – Partizan 12:9. Nais – Banjica (nedelja, 20 časova).

Tabela: Radnički 12 bodova, Crvena zvezda 12, Vojvodina 9, Partizan 6, Banjica 3, ŽAK 1, Nais 1, Dunav 0.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijavaterpoloVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara