""
""

Zvezdin Edson kao komandos! Doktore je oduševio, na redu su navijači

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.01.16. | 17:18

Brazilski štoper ostavio impresivan utisak na današnjim medicinskim pregledima

Bilo je to pre tačno 12 meseci. Nigerijac Gbolahan Salami stigao je u Beograd sa epitetom novog Drogbe. Snažni napadač nije ni stavio paraf na ugovor sa Crvenom zvezdom, ali odgovorni sa Marakane su počeli da se hvataju za glavu, jer na medicinskim pregledima nije pokazao spremnost dostojnu profesionalnog sportiste. Imao je višak masti u krvi i mizernu potrošnju kiseonika. Kako bi izbegli bruku svetski razmera čelnici Crvene zvezde su potpisali ugovor sa Salamijem, ali su mu ubrzo kupili kartu u jednom smeru.

Izabrane vesti

Godinu dana kasnije drugačija slika. Brazilski štoper i dojučerašnji član Sao Paula Edson Da Silva doveden je u Ljutice Bogdana kako bi predstavljao kapitalno pojačanje za Ligu šampiona. Ispit pred stručnim štabom crveno-belih i navijačima tek treba da položi, posebno jer je doveden kao štoper sa zavidnim pedigreom.

Za sada je uspeo da impresionira samo doktore. Na današnjim medicinskim pregledima Edson Da Silva je briljirao. Tačnije, ustanovljeno je da je majka priroda bila darežljiva kada je u pitanju 29-godišnji defanzivac. On ima sve suprotno od Salamija: mizeran postotak masti u krvi, velika pluća i što su doktori posebno konstatovali prirodne resurse da se brzo oporavi od velikih napora.

Naravno, testiranja ne znače ništa, ali možda je ovo nagoveštaj da je Zvezda pogodila, odnosno da Edson Da Silva ima štof za potrebno evropsko odelo.

On će danas potpisati ugovor i biti promovisan kao treće pojačanje Crvene zvezde.


tagovi

SuperligaSrbijaEdson SilvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara