""
""

Zvezdina overa pol pozicije

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.17. | 09:27

Crveno-beli bez Ruiza i Anđelkovića, Rad bez Lutovca

Crvena zvezda je uspešno prošla gostovanja protiv Vojvodine i Čukaričkog, ali je danas na Banjici (17 časova TV Arena) očekuje jednako težak izazov. Rad je izgubio šanse da se nađe u plej-ofu, ali nema sumnje da će Građevinari učiniti sve da zagorčaju život crveno—belima. Ovaj duel je važan i zbog činjenice da bi crveno-beli i bodom overili prvu startnu poziciju pred plej-of.

Tim sa Banjice je u prvom prolećnom kolu namučio Partizan, vrlo lako je mogao da dođe do boda. Nadaju se Građevinari da će uz pomoć sreće uspeti da prekinu loš niz u okršajima sa crveno-belima. Tim sa Marakane je dobio poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Rad je slast pobede protiv Crvene zvezde osetio još 29.oktobra 2014.godine i izbacio je iz kupa.

Izabrane vesti

Gledajući prethodne rezultate oba tima biće to susret različitih fudbalskih filozofija. Rad ima samo jedan trijumf u poslednjih pet kola. A na svim ti mečevima dolazilo je 0-2 gola. Sa druge strane na prethodnih pet mečeva Crvene zvezde došlo je 3+.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL RADA I CRVENE ZVEZDE

Da crveno-bele očekuje vrlo težak zadatak govori i činjenica da je Rad na poslednjih pet susreta primio tri gola. Crveno-beli protiv gradskog rivala nisu bili ubedljivi ni u prvom delu prvenstva. Slavili su pogotkom Predraga Sikimića u finišu.

Crveno-beli će današnji meč igrati bez povređenih Anđelkovića i Ruiza. Međutim, probleme ima i trener Građevinara Slađan Nikolić.
„Lutovac je imao prelom ruke i nije u konkurenciji za današnji meč, osim njega svi ostali igrači su na raspolaganju.- U tim se, posle određene suspenzije, vraća Maraš, jasno je koliko nam je njegov povratak značajan s obzirom da se radi o kapitenu i našem najboljem igraču“, rekao je Nikolić.

Zvezda ima imperativ pobede i nekako je logično da slavi protiv ekipe koja predstavlja miks mladosti i iskustva. Međutim, teško da ćemo u Crnotravskoj ulici videti spektakularnu igru. Pored dvojke naš savet nam je i da probate sa igrom 2-3 gola.

RAD – CRVENA ZVEZDA

Stadion: Kralj Petar Prvi

Sudija: Bojan Nikolić

RAD (4-2-3-1): Mirković – Vico, Maraš, Pajović, Radivojević – Ćulum, Denić, Rodić, Veselinović, Mladenović – Đenić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Ristić – Le Talek, Donald, Milić, Kanga, Plavšić – Boaći.

POSLEDNJIH PET

CRVENA ZVEZDA

Mladost (L)      4:2

Spartak (d)       2:1

Čukarički (g)    4:3

Javor (d)  3:0

Vojvodina (g)  3:2

RAD

Borac (g)  1:0

Napredak (d)  0:1

Spartak (d)       2:0

Čukarički (g)    1:1

Javor (d)  1:1

TRENUTNI PLASMAN

1.Crvena zvezda      28     23     4       1       69:25

11. Rad    28     8       8       12     24:32

NAŠI PREDLOZI

KI      2   1,23

UG   2-3  2,20


tagovi

Džon RuizEvropaMihailo RistićNikola MarašSlađan NikolićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara